Çocuklara Balonlu Uyarı

Çocuklara Balonlu Uyarı

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Sokağında görev yapan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Polisi, çocukların karşılaşabileceği olaylara dikkat çekmek amacıyla, çocuklara üzerinde uyarı sözlerinin bulunduğu balonlar dağıttı. Balon dağıtımı

Ramazan gecelerini renklendirmek ve eski Ramazanları ilçe halkına anımsatmak amacıyla İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen Ramazan Sokağında etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Ramazan Sokağında görev yapan İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı Çocuk Polisi, çocuklara balonlu uyarı yaptı.

 

Ramazan Sokağı girişinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait stantta Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri ile birlikte görev yapan Çocuk Büro Amirliği ekipleri çocukları yaşanabilecek olaylar karşısında bilgilendirmek için, çocuklara üzerinde ‘Sevgili çocuklar sizi tehdit ederek veya zorla bir yere götürmek isteyen olursa, bu tanıdığımız biri bile olsa bağırarak etraftan yardım isteyelim’ uyarıları bulunan balonlar dağıttı.

 

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği balon dağıtımı sırasında çocuklara bilgilendirme de bulunan Çocuk Polisi ekipleri, çocuklara ikametlerinin giriş kapılarını kapalı tutmaları,  Apartman kapılarını tanımadığı kişilere açmamaları, apartmanlara her gelen insanın iyi niyetli olmayabileceği, tanımadıkları insanlara güvenmemelerini istedi.

 

Yapılan uyarılarda ayrıca çocuklara, her hangi bir suçla karşıladıklarında, bunu büyüklerine söylemeleri, çevredeki güvenlik açısından meydana gelebilecek olumsuzlukları ve çevrelerinde görmüş oldukları şüpheli şahısları büyüklerinin de yardımı ile günün 24 saati ücretsiz olarak 155 Polis İmdat hattına bildirebilecekleri ifade edildi.

 



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00