www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Çocuklara Özel Geri Dönüşüm Atölyesi

Çocuklara Özel Geri Dönüşüm Atölyesi

İnegöl Belediyesi’nin ‘Çocuklar İçin Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi’ adlı projesi başlıyor. Çocukların el becerilerini geliştirmesini amaçlayan kursun kayıtları, 14 Mart’a kadar devam edecek.

İnegöl Belediyesi’nin ‘Çocuklar İçin Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi’ adlı projesi başlıyor.

Proje hakkında Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, çocukların sanatsal yönlerini geliştirmek ve el becerilerine katkıda bulunmak adına böyle bir projeyi başlattıklarını söyledi. Şahin, ayrıca kurs için Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde kayıt alınmaya başladığını ve 14 Mart 2013 tarihinde kayıtların sona ereceğini belirtti.

“ÇOCUKLARIMIZA GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ”

Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak genç, yaşlı, kadın erkek her kesime ve herkese yönelik çok çeşitli etkinliklere imza attıklarını kaydederek; “Bu etkinliklerimize bir yenisini daha katıyoruz. Bilindiği üzere; İnegöl’ümüzden günlük 200 tonun üzerinde çöp çıkmaktadır. Bu çöplerin birçoğunu yaptığımız geri dönüşüm çalışması kapsamında doğaya geri kazandırıyoruz. Ancak, bunların arasında birkaç işleme tabi tutulduğunda; evimizde işyerimizde tekrar kullanılabilecek, süs eşyası veya biblo olarak vitrin ya da duvarları süsleyebilecek malzemeler de çöpe gitmektedir. İşte bundan hareketle İnegöl Belediyesi olarak çocuklarımıza yönelik bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Projemizin adı, ‘Çocuklar İçin Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi’dir ve çocuklarımıza geri dönüşüm bilincini aşılamak, büyüklere örnek olacak çalışmalara imza atmalarını sağlamak, sanatsal yönlerini geliştirmek ve el becerilerine katkı koymak gibi amaçlarla bu projeye başlıyoruz. Çocuklar İçin Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi’ne 1., 2. ve 3. sınıfta okuyan ilçemizdeki tüm öğrenciler katılabilir” dedi.

GELECEĞİMİZİ ÇÖPE DEĞİL, SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Projenin uzman eğitimciler himayesinde her Cumartesi Kültür Sarayı altındaki İNESMEK için dikiş atölyesi olarak da kullanılan atölyede gerçekleştirileceğini de dile getiren Şahin, “Burada çocuklarımıza, evden getirdikleri; pet şişe, cd, kullanılmış kağıt, karton ve benzeri gibi çöpe gitme ihtimali olan materyaller ile çeşitli süs eşyaları, saksılar, mumluklar, abajurlar yaptıracağız. Yani çöpe gidecek birçok malzeme evlerimizi süsleyen, kullanabileceğimiz birer eşya halini almış olacak. Çocuklarımızın sihirli elleri çöpü tekrar doğaya kazandıracak. Bu projemiz için bir de slogan belirledik. ‘Geleceğimiz için; çöpe değil, sanata dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Gülhan Şahin, kurs kayıtlarının Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde alınmaya başladığını ve 14 Mart 2013’e kadar kayıtların süreceğini de belirterek; “Buradan çocuklarımıza bir de not iletmek istiyorum. Bu projemize katılmak ücretsizdir.  Ayrıca bu proje ile birlikte Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi’ne katılan çocuklarımızla da İnegöl Belediyesi Çocuk Kulübü kuracağız. Bünyemizdeki diğer kurslarda faaliyet gösteren çocuklarımızı da bu kulübümüze üye yapacağız. Kendilerine bir üyelik kartı verip, bu kulüple yıl içerisinde İnegöl Belediyesi Çocuk Kulübü olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Ben buradan 1, 2 ve 3. sınıfta okuyan tüm öğrencilerimizi hayata yeniden renk katacak bu projeye katılmaya davet ediyor, ailelerin de çocuklarına destek olmaları dileğiyle, projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19