ÇOCUKLARA ÖZEL TİYATRO

ÇOCUKLARA ÖZEL TİYATRO

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik olarak düzenlenen tiyatrolar sürüyor. Son olarak sahne alan Yan Sokağın Akıllı Kedileri adlı tiyatro oyunu miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İnegöl Belediyesi, Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Dün saat 14.00’da Belediye Kültür Sarayı’nda sahne alan Yan Sokağın Akıllı Kedileri adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da miniklerin yanında oyunu ilgiyle takip etti.

 İYİLİĞE VE GÜZELLİĞE YÖNLENDİRME AMACINDAYIZ

Kaan Erkam’ın yazdığı çocuk oyununun sahnelendiğini belirterek bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Anne babalar da çocuklar kadar oyundan keyif alıyorlar. Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında her ay hafta sonraları çocuklar için tiyatrolar, yetişkinler için de konserler düzenleniyoruz. Çocuklar için her ay farklı bir takım etkinlikler hazırlıyoruz. Yan Sokağın Akıllı Kedileri adlı tiyatro etkinliği de bu program kapsamında yapılmakta.  Çocukları sosyal yaşama daha iyi hazırlamak için benzer etkinliklerimiz devam edecek. Pek çok masalda şiddet var. Adam öldürme, kavga… Biz de oyunlarla çocukları iyiliğe ve güzelliğe yönlendirmek amacındayız. Bu tür etkinlikler çocuklarınızın hayal gücünü ve vizyonunu geliştirir, farklı bakış açılarına sahip olmanızı sağlar. Yaptığımız etkinliklerde çocuklarımıza yönelik faaliyetler yapmayı özellikle önemsiyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde sanatın ve sporun etkisi büyük. Belediyespor marifetiyle çocuklarımızı spor dallarına yönlendirirken, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimiz vasıtasıyla da çocuklarımızı sanata yönlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Bu manada çocuk koromuz da çalışmalarına başladı. Yine 15 tatilde 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz için sanat atölyesi etkinliğimizi düzenledik. Çocuklarımız bu etkinlikte kukla yapımı, pasta yapımı, keçe yapımı, resim ve ebru kurslarına kadar pek çok aktivitede yer aldılar. Bu aktiviteler vasıtasıyla çocuklarımızın sosyal ve kültürel alanda gelişimine fayda sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04