ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ MANEVİ ÇİZGİMİZDE EĞİTİRSEK,MEMLEKETİMİZİN SIRTI YERE GELMEZ

ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ MANEVİ ÇİZGİMİZDE EĞİTİRSEK,MEMLEKETİMİZİN SIRTI YERE GELMEZ

Alanyurt Yeni Mahalle muhtarı Balabey Gürler, mahallelerinde yapılan İlkokul için dün emeği geçenlere ve protokole yemek verdi. Yemekte konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Biz eğitilirsek, yeni nesilleri eğitirsek, hele hele milli ve

Alanyurt Yeni Mahalle’de yapımı devam eden İlkokul için dün mahallenin muhtarı Balabey Gürler Besler-2 İnegöl köftecisinde yemek verdi. İnegöl protokolünün buluştuğu yemekte, muhtar Gürler’in mahallelerinde yapılan okul için ne kadar sevinçli olduğu gözlerden kaçmadı.

Okulun yapılmasında destek verenlere teşekkür için düzenlenen yemekte konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler, 2009 yerel seçimlerinden sonra Alanyurt Yeni Mahalle muhtarı olarak göreve geldiğini hatırlatarak; “Bazı sorunlarımız vardı. Bu sorunları gidermek için en basit ihtiyaçlarımızdan birisi okulumuzun olmamasıydı. Biz bu sorunumuzu Milli Eğitim Müdürümüzle paylaştık. Milli Eğitim Müdürümüz sağ olsun bizi yönlendirdi. Kaymakam beyimizin yanına gittik. Kaymakam bey bizi Milletvekilimize yönlendirdi. Milletvekilimizle olayı basın yoluyla paylaştık. Sayın Milletvekilimizin, İl Genel Meclis üyemizin desteği ile de mahallemiz bir okul kazanmış oldu. Biz de bu okulun yapımında emeği geçenler adına böyle bir program düzenledik” dedi.

MUHTARIMIZ GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATTI

Muhtarlar Birliği Federasyonu Başkanı Bekir Kahyaoğlu ise, Yeni Mahalle muhtarının gecesini gündüzüne katarak adeta koşturarak İnegöl içerisinde Ankara’ya ulaşarak Yeni Mahalle’ye yeni bir okul yaptırma teşebbüsünde bulunduğunu ifade ederek; “Ben oraya gittiğimde gördüm ki okul adeta yerden yükselmiş ve öyle görünüyor ki çok kısa bir gün içerisinde okulumuz taahhüde gidecek. Bu okulda emeği geçenlere en kalbi duygularımla teşekkür ederim” diye konuştu.

İNEGÖL HİZMET ALIYOR

Muhtar Balabey Gürler’in çok heyecanlı olduğunu gözlemlediğini belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Ben oraya her gittiğimde konuyu bize aktarıyordu Allah razı olsun.  Bursa’da şuanda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan iki ortaokul yapılıyor, ikisi de İnegöl’e yapılıyor. Biri Mesudiye Mahallesi’ne biri de Mahmudiye Mahallesi’ne yapılıyor. Bu siyaset, bürokrasi, seçilmişler, atanmışlar insanımızın hepsi bir arada çalışınca oluyor.  2013 yılında Bursa’da 2 tane köprülü kavşak yapılıyor, ikisi de İnegöl’de. Biri Oylat’ta diğeri de Pazaryeri kavşağında. Şuanda sıcak asfalt değişme çalışmaları başladı. Biz İnegöl’den başlattık bu tarafa doğru bizim asfaltımız yenileniyor. Yıllardan beri Süleymaniye Mahallesi’nin altından çarşıya geçelim, bisiklet ve motosikletleri oraya alalım diye mücadele ediyorduk. Hamdolsun başardık. OSB’de hemen hemen her gün kaza oluyordu bisiklet ve motosikletlilerde. Hamdolsun başardık. Şuanda kazmaya da başladılar. Hem o cadde hareketlenecek hem de bisikletliler, motosikletliler, 3 metre yüksekliğindeki minibüsler, kamyonetler dahi oradan geçebilecek. Yani OSB’ye giriş olacak oradan” şeklinde konuştu.

HEDEF KOYUYORUZ, YETİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

65 milyon TL’ye mal olan bir eğitim kompleksini bitirmek için mücadele verdiklerini de dile getiren Şahin, “Kampüsümüz çeşitli sebeplerle yarım kalmıştı. Sayın Bakanımızın destekleriyle Ankara’dan 13 milyon TL para aldık altyapısını tamamlamak için. Hayırsever Mehmet ağabeyimiz de tamamlıyor yarım kalanı kısmı. 65 milyon TL’lik bir yatırım Bursa’da yok, bu bölgede de yok. Birey Dershanesi’nin bulunduğu bölgeyi Kız İmam Hatip Lisesi’ne çeviriyoruz. Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç var. Anaokullarımız vardı iki tanesini İmam Hatip Ortaokulu’na çevirdik Alanyurt’ta. Şuanda TOKİ’de 1244 tane konut aynı anda yapılıyor, içinde 32 derslikli devasa bir lise yapılıyor. Amacımız ve önceliğimiz liseyi önce bitirip bu sene eğitim öğretime yetiştirmek. Biz hedef koyuyoruz. Yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Azim ediyoruz. Cenabı Allah da yardım ediyor çok şükür” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ VE MANEVİ ÇİZGİMİZDE EĞİTİRSEK MEMLEKETİMİZİN SIRTI YERE GELMEZ”

Mahallesinde okul yapılan bir muhtarın sevincine şahit olduğu için bahtiyar olduğunu kaydeden Şahin, “Buna inanın. Çünkü neden? Eğitim her şeyin başı. Biz eğitilirsek, yeni nesilleri eğitirsek, hele hele milli ve manevi çizgimizde eğitirsek memleketimizin sırtı dünya döndükçe yere gelmez. Daha güzel ifade edilir, haramdan korkan helalden anlayan insanlar gelir. Daha düzgün çizgide ahlaki meziyetleri üstün vasıflarda gelir bizi idare ederler. Bugün biz varız, bizden sonra başka çocuklarımız gelecek. 25 yıl sonra bugün belki ortaokul sırasını karalayan çocuk bakan olacak. Onları hazırlamak bizim temel vazifemiz” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK ORTAÖĞRETİM KAMPÜSÜ İNEGÖL’DE”

Kaymakam Aziz İnci de konuşmasında bu yıl Mayıs ayının tam bir hasat mevsimi olduğunu söyledi. “Bir taraftan sebzeler meyveler yetişiyor, bir taraftan da yaptığımız işler projeler bir bir ortaya çıkıyor” diyen İnci şöyle konuştu: “Dün Güzelyurt’ta sulama projesini Sayın Milletvekilimiz ile beraber hizmete açtık. Haftalardır da özellikle okullarımızın yılsonu etkinliklerini ve Halk Eğitim Merkezlerinin yılsonu etkinliklerini yapıyoruz. Yani yaptığımız işlerin bir taraftan sonuçlarını alıyoruz bir taraftan inşaatlar devam ediyor. Milletvekilimiz zaten hemen hemen hepsini saydı ama bunun dışında da yapılanlar var. Bunların içerisinde tabii ki en önemlisi ilçemizdeki eğitim hayatını hatta sanayimizi hatta ekonomik gelişmemizi, büyümemizi çok etkileyecek olan bir 2. OSB ile ilgili bir çalışmamız var bir de kampusumuz var. Bu kampus Türkiye’deki bir çok eğitim kampusundan çok daha büyük. Yani sadece Üniversite kampusları var ama bir ortaöğretim kampusu olarak bu büyüklükte bir kampus yok. İnşallah bu sene eğitim öğretim yılında açacağız. Türkiye’deki özellikle bölgemizdeki Bursa’daki ve İnegöl’deki sanayiye çok büyük katkısı olacak.”

“İNEGÖL’DE ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUM”

Yapılan okul için Hüseyin Şahin’den İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin’den ve İnegöl Belediyesinden çok büyük destekler aldığını da belirten İnci, “Diğer yatırım ve hizmetlerde de öyle. Ben böyle bir ilçede çalışmaktan gerçekten çok mutluluk duyuyorum. Çünkü Allah’a şükür bereketli bir ortamdayız. Bu birlikteliği sürdürmezsek bereketimiz kaçar. Bunun için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından, okulun yapımında emeği geçen protokol üyelerine plaket takdim edildi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22