Çölyak Hastalarına Kötü Haber

Çölyak Hastalarına Kötü Haber

İnegöl’deki Çölyak hastalarının mağduriyetini gidereceğini açıklayarak hasta ve yakınlarını umutlandıran İnegöl Belediyesi, vatandaşlardan yeteri kadar başvuru gelmediğini öne sürerek yapacağı çalışmadan vazgeçtiğini açıkladı.

Yerel basında yer alan Çölyak hastalarının mağduriyeti ile alakalı haberleri ve mail yoluyla ulaştırılan talepleri dikkate alan İnegöl Belediyesi, Çölyak hastaları ile alakalı uygulama yapacağını ve glütensiz ekmek üretme konusunda çalışma başlatacağını duyurmuştu. Bu yaşanan sürecin ardından başvuruları kabul eden İnegöl belediyesi, vatandaştan yeteri başvuru olmadığını öne sürerek yapacağı çalışmadan vazgeçti.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, İnegöl Belediyesi olarak Çölyak hastalarına yardımcı olma adına çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Bununla ilgili Belediyemize başvursunlar ve bununla ilgili yardımcı olalım dememize rağmen sadece 13 kişi başvurdu. Bu 13 kişiden bir tanesi ne için başvurduğunu bilmeyen biriydi. Çölyak hastalığının ne olduğunu bilmeden başvuru yapmış. Bunun yanında 6 vatandaşımızda eski uygulamaya kendilerinin devam etmek istediğini ve Belediyenin bu tür çalışmasında yer almak istemediklerini belirttiler. Çölyak hastalarına ilişkin üretim yapmak çok büyük hassasiyet gerektiriyor. Beyaz unun Çölyak hastalarının glütensiz ununa karışması durumunda onlar adına çok ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu öğrendik. Bu manada endişe ettik. İnegöl’de böyle bir üretim yaparsak, bununla ilgili sıkıntı yaşamayalım endişesine kapıldık ve kendimizin üretim yapması mümkün değil. Sadece 6 kişi ile ilgili ve bunlardan bir tanesi de çocuğunun küçük olduğunu ve ekmek tüketmeye başlamadığını söylemişti. Bunun dışında 5 kişi kaldı.  Bu 5 kişi ile alakalı organizasyon yapmak, bunu da Halk ekmek üzerinden yapmak çok zor olacağı için uygulama imkânı bulamadığımızdan böyle bir çalışmadan vazgeçtik. Mağduriyetlerin çok fazla yaşandığını düşündüğümüz için Belediye olarak yardımcı olmak istemiştik ama bize dönüşlerin bu kadar düşük ve duyarsız olması nedeniyle de bu çalışmadan vazgeçtik.” dedi.  



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68