?ÇÖPLERİN TOPLANMAMASI HEZEYANDIR?

?ÇÖPLERİN TOPLANMAMASI HEZEYANDIR?

İnegöl Belediyesi´nin sanayi atıklarını toplamayarak sanayiciyi mağdur ettiğini savunan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ?Sanayinin şu anki durumu ve çöplerin toplanmaması bir hezeyandır.? dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi´nin ?Tehlikeli Atıklar Yönetmeliği´ne uygun hareket ettiğini, fakat bunun yanında bazı maddeleri de göz ardı ettiğini söyledi..

 

HEZEYAN?

CHP İlçe Binası´nda düzenlenen basın toplantısında belediyeyi eleştirenCHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ?25755 sayılı Resmi Gazetede bulunan ?Tehlikeli Atıklar Yönetmeliği´ gereği 15 Aralık 2015 tarihi itibarı ile atıkları toplamayacağını açıklayan İnegöl Belediyesi yönetmeliğe uygun hareket etmiştir. Fakat aynı yönetmelikte bulunan atıkların toplanacağı veya imha edileceği tesisleri yapmaya yada yaptırmaya ait maddeyi göz ardı etmiştir. Kooperatif ve Birlik olan sanayicimiz ortaklaşa hareket edebilecek güce sahip olabilir. Bireysel İşletme sahipleri işyerlerini inşa ederken ruhsat harcı, çevre temizlik vergisi ve benzeri adı altında birçok bedel ödemektedir. Bu sebepledir ki İnegöl Belediyesi aldığı verginin karşılığı olan hizmeti vermekle yükümlüdür. Vermediği takdirde Kooperatif, Birlik veya Şahıslar bireysel, yada toplu şekilde idare mahkemesine dava açma hakkına sahiptirler. CHP olarak hukuk ekibimiz ve uzman kadromuzla sanayicimizin yanındayız. Sanayinin şu anki durumu ve çöplerin toplanmaması bir hezeyandır. İnegöl´ün hava kirliliğide göz önüne alındığında doğalgaz hatları olmayan ve atıkları gösterilmeyen sanayicimizin kendi metotlarını üreterek atıkları yakma yoluna gitmesi mümkündür. Zaten soluduğumuz havanın durumu ortada olduğundan önümüzdeki aylarda bu dahada fazla artacaktır. Üreticinin Ekonomiye ve yerele katkısı yadsınamazken, üreticinin önünü açması gerekenler sürekli engelleyici konumundadırlar. Yapılanları işadamlarımızın ve halkımızın takdirine bırakıyoruz? dedi.

 

AYNI HASASİYETİ BEKLERİZ

Büyükışıklar, ?Ayrıca bugün bizleri üzen bir durumuda sizlerle paylaşmak isteriz. Devlet ve protokol ahlakı gereği bizler İnegöl Belediyesi veya diğer kurumların davetlerine katılmak zorunluluğu hissederiz. Bu sebeple bugün 2. defa düzenlenen MER-PA temel atma töreninede iştirak ettik. Daha öncede protokollerde yapılan tekrarlanmıştır. Israrla Belediye Başkanımız, CHP İlçe Başkanlığı veya Siyasi Parti İlçe Başkanları unvanlarından birisini zikretmekten imtina etmiştir. Bizler makam ve mevkilere saygımız gereği davet edildiğimiz yerlere nasıl katılıyorsak ve görev addediyorsak, ayrıca kişisel duygularımızla hareket etmiyorsak, tüm protokolünde aynı hassasiyeti konuşmalarında göstermesini bekliyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24