ÇÖPTEN MEDET UMAN GAZETECİLER

ÇÖPTEN MEDET UMAN GAZETECİLER

Türkiye değişiyor, Türkiye gelişiyor. Bu değişimde en çok hoşuma giden de dokunulmaz denilenlere dokunuluyor olması.

Hangi makam ve mevkide olursa olsun(milletvekili hariç) herkesin yargılanabileceği ve hukuk önünde hesap vereceği bir ülke olan Türkiye’de, maalesef son 10 yıla kadar asker, üst düzey yargı mensupları ve bazı bürokratlara dokunulamıyordu.

Kendilerini her şeyden üstün gören bu mutlu azınlığın asıl amacı, kurdukları rant düzeninin ilelebet sürmesiydi.  Bunun içinde halk üzerinde büyük bir korku imparatorluğu kurmuşlar, kim dönen rant çarkına çomak sokmaya yelteniyorsa anında sesini kesiyorlardı.  Zira ellerinde her türlü güç (silah, para, bürokrasi ve medya)vardı ve bunları kullanmaktan da asla çekinmiyorlardı.

Hedef seçtikleri kişi ya da kurumu medya aracılığı ile önce fişliyorlar, sonra bürokrasiyi harekete geçirerek işini bitiriyorlardı.  Eğer karşı taraf belli bir güce ulaşmışsa, özellikle halk desteği bulmuşsa, bu kez son çare olarak darbe planı devreye giriyordu. Nitekim de ülkemizde 60’lı yıllardan bu yana 10 yılda bir darbe yapılmış ve demokrasi postal r altına alınmıştı.

Ülkemizin tepesindeki rantçıların defterleri şimdilerde bir bir dürülürken, bu rantçıların bir başka versiyonu da ilçemizde mevcut.

Ama ilçemizdeki rantçıların ellerindeki tek güç boyalı basın.  Yıllarca siyasetçilere, bürokratlara ve işadamlarına aba altında sopa gösteren bu boyalı basın rantçıları, maalesef Türkiye’de esen değişim rüzgarından nasibini aldı.

Artık vurup alacağı, yazarım bak ha deyip korkutacağı siyasiler kalmadı, bitti bitiyor.  Etrafında sırf iktidarın yerel kanadına diş gösteriyor diye keyif alan bir takım yağlamacılar ve dalkavuklar var hepsi o kadar.

Bu rantiyeci boyalı basının son 15 gündür yaptığı işlere baktığımızda, başlarını çöp kutularından çıkarmadıklarını görüyoruz. Sürekli sokak sokak gezip içi çöp dolu konteynır arıyorlar. Burada amaç ne? Tabiî ki üzüm yemek değil..

Ama bu rantiyeci boyalı basın çok uyanık…

Kendilerine bir türlü nemalanma fırsatı vermeyen ve karşılarında adeta TAŞ kesilen AK’lı adamı sürekli karalarken, diğer yandan iktidar yanlısı haberlerle, bir yerlere mesaj vermeye çalışıyorlar.

Uyanık rantiyecilerin mesajı, diş geçiremedikleri AK’lı adamı yerel seçimlere kadar yıpratmak ve aday gösterilmesini engellemek.

Ama bu zavallı rantiyecilere tavsiyem; “KAFANIZI ÇÖPTEN ÇIKARIN, SİZE ÇÖPTEN EKMEK ÇIKMAZ”.

 

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32