www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Coronavirüsü İnegöl’ü Olumlu Etkileyecek

Coronavirüsü İnegöl’ü Olumlu Etkileyecek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Yavuz Uğurdağ Çin’de yaşanan Coronavirüsü İle ilgi açıklamalarda bulundu. Coronavirüsün İnegöl'ün ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Bir programda basın mensupları ile bir araya gelen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Yavuz Uğurdağ konu ile alakalı yaptığı açıklamada; “Çin’de baş gösteren coronavirüsü dünyanın sorunu, birçok ülkeye yayılmış vaziyette. Allaha çok şükür bizim ülkemiz de şuana kadar böyle bir tehlike görülmedi. Rabbimden temennimde hiç bir şeklide ülkemizde görülmesin. Tabi Çin dünya ekonomisi açısından, dünyada üretim açısından önemli bir ülke ve dünyaya yön veren bir ülke. Özellikle tekstil sektörü ve mobilya sektöründe de çok ciddi ihracat yapan bir ülke. Bizi de direkt ilgilendiren bir mesele. Coronavirüsü ile alakalı biliyorsunuz Çin karantina olmuş vaziyette birçok şehirde birçok bölgede. Bunun bize pozitif yönde yansımaları muhakkak olacaktır ve olmaya da başladı. Biz özellikte bu noktadan sonra İnegöl'den ihracat yapan ve İnegöl'den ihracat yapma potansiyeli olan bir çok ülkedeki mobilya sektörü olmak üzere firmalarla irtibata geçmiş vaziyetteyiz. Bizim yakın zamanda 6 Nisan'da önemli bir fuarımız var bu fuar ile alakalı biz 3 aydır çalışmalarımızı başlattık iç piyasa fuarı olmasına rağmen biz yapmış olduğumuz çalışmalarla birlikte 2 yıllık ihracat odaklı bir fuar olması seviyesine de ulaştırdık. Mobilya sektörü başta olmak üzere coronavirüsü ile alakalı bütün gelişmeleri biz pozitif yönde lehimize çevirmek zorundayız, bu tür adımları atıyoruz. Fuarımız kesinlikle bazen dedikodular oluyor telefonlar geliyor iptal olmuş durumunda değil. 6 Nisan tarihinde Allah izin verirse biz fuarımızı açacağız. Özellikle yurt dışına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz daha önce dahil ettiğimiz müşteriler firmalar haricinde dünyanın bir çok ülkesinden firmayıda şehrimize davet ediyoruz. coronavirüsü ile alakalı Rabbimden öncelikle dileğim inşallah böyle bir problemle karşılaşmayız. İkincisi böyle gelişmeleri de biz ekonomik anlamda da pozitif lehimize çevirmek zorundayız. Bu çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi

 

Irak sınır kapısı kapandı ama sevkiyat devam ediyor

Irak sınır kapısının kapanmasıyla ilgilide konuşan Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü. “Irak bizim en çok ihracat yaptığımız en aktif olduğumuz ülke bu bağlamda geçen hafta cumartesi günü ırakla ilgili bir gelişme yaşandı. Biz cumartesiden beri yetkililerle irtibat halindeyiz. Çok üst düzey bir sıkıntı yaşamayacağımız kanaatindeyiz. Çünkü düzenlemeler hala daha devam ediyor. Girişler çıkışlar tır bazında gerçekleşmeyecek. Anlaşılır bir şeklide söyleyeyim dorselerin değişmesiyle birlikte ürün sevkiyatı devam edecek. Tabi ki biraz süreç zorlu olacak ve uzayacak bu bir gerçek. Ürün sevkiyatı şuan itibari ile devam ediyor.  İnşallah bir hafta 10 gün içerisinde gerekli tedbirler üst düzeyde alınacak. Eski haline döndürülmeye çalışılıyor. Ama şuan itibari ile sevkiyatlar durmuş değil devam ediyor. Sadece birkaç sorun var bu sorunda ivedilikle çözülüyor. Çünkü ırak ihracat odaklı en önemli ülkelerden birisi” Diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01