www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÇÖZÜM MERKEZİ GÜNDE 1500 TELEFONA CEVAP VERİYOR

ÇÖZÜM MERKEZİ GÜNDE 1500 TELEFONA CEVAP VERİYOR

Vatandaş ile Belediye arasında köprü görevi sunan İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi, koronavirüs salgını sürecinde günde yaklaşık 1500 telefona cevap veriyor. Yoğunluğun had safhaya ulaştığı birim, İnegöl’ün iletişim merkezi görevini üstleniyor.

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ülkemizde de can kayıplarının yaşanmasına neden oluyor. Vaka sayısı ve vefat sayısı her geçen gün artarken, hükümet ve yerel yönetimler tarafından alınan tedbirler de arttırılarak uygulanmaya devam ediyor.

 

ŞEHRİN İLETİŞİM MERKEZİ

Bu süreçte pek çok alanda işleyiş gerilerken, sağlık görevlileri başta olmak üzere önlemlerin uygulanması adına kolluk kuvvetleri ve farklı bazı birimler yoğun mesai ile çalışıyor. Sürecin doğru yönetilmesi ve vatandaşla iletişim noktasında İnegöl’de adeta şehrin iletişim ağı olan İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi de yoğunluğun had safhada olduğu birimlerden biri. Koronavirüs süreciyle birlikte her geçen gün Çözüm Merkezine gelen çağrılarda artış yaşanırken, Çözüm Merkezinde görevli personel de vatandaşın doğru bilgilendirilmesi ve taleplere cevap verecek birimlerle vatandaşın koordinesi noktasında köprü vazifesi görüyor.

 

GÜNDE 1500 ÇAĞRIYA ERİŞİLDİ

Vatandaşların 153 çağrı hattı ve 0 530 157 30 00 no’lu WhatsApp Hattından ulaştığı Çözüm Merkezi, koronavirüs sürecinde önemli bir görev üstlendi. Bu doğrultuda vatandaşın en doğru bilgiye erişebilmesi ve taleplerin kaydedilip ilgili birimlere aktarılması adına mücadele eden personel, son dönemde yaşanan ciddi artışla günde 1500’e varan çağrıya cevap veriyor. Telefonla gelen bu çağrıların yanı sıra WhatsApp hattı ve mail ile sosyal medya üzerinden gelen talep ve sorulara da bu merkezden yanıt veriliyor. Aynı zamanda vatandaşların yüz yüze gelerek sorunlarını ilettiği birim olan Çözüm Merkezi, zorlu bu süreçte İnegöl adına önemli bir işlevi başarıyla sürdürüyor.

 

20 GÜNDE 23 BİN ÇAĞRI GELDİ

Çözüm Merkezinde koronavirüs sürecine ilişkin tedbirlerin arttırılarak alınmaya başladığı 22 Mart tarihi itibariyle çağrılarda ciddi artış gözlenirken, son 20 günde toplam 23 bin telefona cevap verildi. Özellikle sokağa çıkma yasağının uygulandığı geçtiğimiz hafta sonu günlük 2 bin çağrıya erişilen merkezde her geçen gün gelen çağrı artış gösterirken, hafta içi bu rakam günlük 1500’lere çıktı.



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25