CUMA MAHALLESİ`NDE BİR İLK...

CUMA MAHALLESİ`NDE BİR İLK...

Yıllardır park özlemi çeken Cuma Mahalleliler, nihayet parklarına kavuşuyor. Oyun ve fitnesi alanı olan Hacı Veli Çıkmazı'ndaki parkın, ay sonunda tamamlanması bekleniyor.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı’nda yapımı devam eden mahalle parkı çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

 CUMA MAHALLESİNİN İLK PARKI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “İnegöl’ümüz hızlı büyüyen bir kent. İnegöl Belediyesi olarak şehrin estetiği ve ihtiyaçları açısından vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam ediyoruz. Şehrimizdeki pek çok sokak ve caddelerde bu bağlamda birçok çalışmamız devam ediyor. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı Çocuk Oyun Alanı, Fitness Alanı ve 5 Araçlık Otopark Projesi. Çalışmamızın kısaca hikâyesinden bahsetmek gerekirse, ilçemiz Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı’nda Ahmet Yaşar ve hissedarları adına kayıtlı olan ve üzerinde bir tescilli bina bulunan üç adet arsa belediyemiz tarafından meclis kararı ile takas yöntemiyle kamulaştırılmıştır. Hacı Veli Ağa Sokak tarafındaki tescilli bina yeri belediyemiz tarafından restorasyonu tamamlanmış olup, Cuma Mahallesi’nin ihtiyacı olan yeşil alan, park alanı bulunamadığı için, mahallemizin bu ihtiyacını dikkate alarak, restore ettiğimiz binanın arka kısmında bulunan 882 metrekarelik alanda; otopark, çocuk parkı, fitnes alanı ve oturma-dinlenme alanı olarak uygulama yapmaktayız. Bu park aynı zamanda eski bir yerleşim alanı olan Cuma Mahallemizdeki ilk park olma özelliği taşıyor” dedi.

 660 METREKARELİK PARK

Söz konusu olan park alanının hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 660 metrekare alan üzerinde planlandığını ve projelendirildiğini aktaran Kansu, “Proje uygulama alanında; Hacı Veli Çıkmazı’nda 5 araç kapasiteli 75 metrekarelik araç park alanı bulunmaktadır. Araç park alanlarının haricinde 125 metrekarelik yeşil alan,  290 metrekare sert zemin tretuvar alanı,  90 metrekarelik çocuk oyun alanı ve 80 metrekarelik fitnes alanı ile 5 adet beton çiçeklik yer almaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları park alanının dış çevre kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç, erguvan, gümüşi ıhlamur, kırmızı yapraklı akçaağaç, servi ve top akasya bitkilerine yer verilecektir. Park alanının iç kısmında gölge amaçlı olarak kullanılacak olan peyzaj ağaçlarının alt kısımlarında dekoratif taş kaplamalı beton çiçeklik uygulaması yapılacaktır. Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmıştır” şeklinde konuştu.

 MALİYETİ 95 BİN TL

Cuma Mahallesi Hacı Veli Çıkmazı’ndaki park uygulamasının 2014 yılı Ekim ayı sonunda başladığını ve bu ay sonu itibarı ile de tamamlanmasının planlandığını aktaran Kansu, “Bu kentsel düzenleme çalışmasının kamulaştırma bedeli hariç belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 95 bin TL’dir. Diğer yeni park çalışmamız olan Burhaniye Mahallesi Doğan Sokak’ta bulunan yeşil alana uyguladığımız 34 araçlık otopark projemizde Cuma günü hizmete açılacaktır. Fen işleri Müdürlüğümüzün de otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunmasıyla çalışmamızı tamamlayacağız. Ben çalışmalarımızın mahalle sakinlerimiz başta olmak üzere tüm İnegöl’ümüze şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50