www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cuma pazarıda kapandı

Cuma pazarıda kapandı

İnegöl'de her cuma günü Merpa pazarında açılan Giyim pazarı da kapandı. Esnaf bugün son kez pazar kurdu. Pazar esnafı kapatılmasını doğru bulurken yetkililere seslenerek, “Bizim halimiz ne olacak birileri bize el atsın yoksa eve ekmek götüremeyeceğiz.”

Korona Virüsü nedeniyle birçok esnaf zor durumda kaldı. Küçük ölçekli esnaf artık ayakta duramaz hale geldi. Tedbirler kapsamında pazarlara da önlemler getirildi. Cuma günü itibariyle Türkiye genelinde açılan semt pazarında sadece sebze ve meyve satan pazarcılar tezgah açacak giyim gibi açılan pazarlar ise geçici bir süreliğine kapatıldı. İnegöl'de her cuma günü açılan ve özellikle bayanların yoğun bir şekilde gittiği Cuma pazarı Cuma günü itibariyle kapatıldı. Pazara gelen esnafın mesafe ayarına dikkat ederek tezgahlarını açtığı görüldü. Eski kalabalıktan eser kalmayan pazarda birçok esnaf daha siftah etmediğini belirtiler. Pazarcı esnafları yapılması gereken buydu diyerek devlet yetkililerine seslendi.

Pazar esnafları açıklamalarında; “Açılan ekonomik paketlerin hiç biri küçük işletme yapan esnafın işine yaramıyor. Şartlar çok farklı biz bu pazarlara gitmesek evlerimize ekmek nasıl götüreceğiz. Sokağa çıkmayın diyor büyüklerimiz haklı ama ödemelerimizi, borçlarımızı, senetlerimizi, çeklerimizi nasıl ödeyeceğiz. Pakette Mart ayını kapsayan hiç bir şey yok gerçekten bitmiş durumdayız. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah.” Dediler.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01