www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa´da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa´da...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan hızlı tren ile ilgili de en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´nin en büyük yatırımı olan İstanbul İzmir Otoyolu´nun ve Bursa Şehir Hastanesi´nin açılışı için Bursa´ya geldi. 

Tayyip Erdoğan´ı taşıyan helikopter saat 15.45 sıralarında, İstanbul İzmir arasını 8,5 saatten 3,5 saate düşürecek ve 11 milyar dolara mal olan otobanın açılışının yapılacağı Badırga Mevkisi´ne geldi. 

Erdoğan ile birlikte otoyol ve Şehir Hastanesi´nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan da katılıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu ortak açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan´ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Bursa´yı özlemişiz. Bursa da bizleri özlemiş. Bizi gönül sıcaklığıyla karşıladığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Kardeşlerim, bugün Bursa´ya iki önemli yatırımın açılış sevincini paylaşmaya geldik. Bugün anlamlı bir gün. Bugün bir tarih yazıyoruz. İstanbul´u İzmir´e farklı bir şekilde bağlıyoruz.

- Bir diğer taraftan da Bursa´ya muhteşem bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bu işi, bu projeleri eleştirenler oldu. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi?

 Diyorlar ki, nasıl yapıyorlar bunu söylesinler. Biz kasamızdan para çıkmadan yapıyoruz bunları. Ama bunların aklı ermez bunlara.

´İSTANBUL-BURSA-İZMİR OTOYOLUNU AÇIYORUZ´

- Bugün otoyolumuzun 192 kilometrelik kalan bölümü tamamlıyoruz. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun tamamını hizmete sunmuş oluyoruz. Ziya Paşa´nın dediği gibi; ´Eşek ölür kalır semeri, insan ölür, kalır eseri.´ Biz eserlerimizle var oluyoruz.

- Nereden nereye. Bu viyadükler, yollar öyle kolay yapılmadı. Biz Ferhat olduk, dağları deldik Şirin´e ulaştık. İstanbul-İzmir seyahatini konforlu hale getirmenin yanında yolu 100 kilometre kısaltıyoruz. Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolunu da bu yolla birleştireceğiz. Bu yollar sayesinde turizm, sanayi hızlanacak. Ülkemize katkı sağlayacağı ortadadır.

- İş bilenin kılıç kuşananındır. Bu otoyol her bakımda ülkemize karlı ve kazançlı bir projedir. Devletin kasasından hiçbir şey çıkmıyor. Otoyolun Balıkesir tarafındaki açılışını da Binali Yıldırım kardeşimiz yapacak. İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşüren bu projenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür ediyorum.

- Yol, su medeniyettir. Yolunuz suyunuz yoksa siz gayri medeniyetsiniz ama nerede CHP varsa orada susuzluk, çöp vardır. İşte şu anda CHP belediyelerinin olduğu yerlerde atık sular var.

- 6 bin 100 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğumuzu bugün 26 bin 764 kilometreye ulaştırdık. Hem yolculuk süreleri kısaldı, hem de yolculuk konforu arttı. Ülkemizdeki trafik kazalarının azaltılması yolunda çok önemli mesafeler kat ettik. Kazalarda oranlar azalıyor.

´BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI´

- Proje için bugüne kadar (projeyi yapıp işletecek görevli şirket tarafından) 7 milyar dolar harcama yapıldı. 2.5 milyar lira da idare tarafından kamulaştırma işlemleri için harcandı. Bugüne kadar burada çalışılan süre içinde şantiyede ortalama 5 bin kişi iş imkanı buldu. Proje tamamlandığında, yapım çalışmaları bittiğinde bu projenin bakım ve işletme hizmetlerinde bin kişiye yakın kişi istihdam edilecek.

- 2010 yılında başlanan projenin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 2016´da hizmete alındı. Köprüyle İstanbul-İzmir arasındaki mesafe 78 kilometre yani 1.5 saat kısaldı.

"Hızlı tren ile ilgili süre uzadı biliyorum. İnşallah en kısa zamanda Bursa-Ankara arasını 2,5 saate düşürecek hızlı treni Bursalıların hizmetine sunacağız."

´44 BİN 846 YATAK KAPASİTELİ 31 SAĞLIK TESİSİNİ MİLLETİMİZE SUNMAYI HEDEFLİYORUZ´

- Bursa´da bugün açacağımız 1.355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanemiz Bursa´nın güzelliğine güzellik katmış. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. Kendi içinde 6 ihtisas hastanesi kendi alanında yüksek standartlara sahip. 1 aydır hasta kabulü yapan hastanemiz 1-2 kişilik odaları kanepesi, buzdolabı, televizyonu ile otel standardında hizmet veriyor.

- Raylı sistemi 5.5 km uzatarak hastanemize getireceğiz. Bursa ile birlikte yatak kapasitesini 13 bin 417´ye, hastane sayısını ise 10´a çıkarmış olduk. 44 bin 846 yatak kapasiteli 31 sağlık tesisini milletimize sunmayı hedefliyoruz. Sadece Bursa´ya 68 sağlık tesisi kazandırdık. Osmangazi-Çekirge Devlet Hastanesi ile 7 sağlık tesisimize devam ediyoruz. Bursa´ya yaptığımız yatırım tutarı 50 katrilyonun üzerindedir.

- (Yap-işlet-devret modeli) CHP Genel Başkanı göremiyor diye bu modelin ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine katkılarını yok sayamayız.

´BİZ KENDİ CEBİMİZDEN PARA VERMİYORUZ´

- Kuru sıkı atmakla olmaz. Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz. Biz adeta çağ atlatırken, birileri hala bu işlere çamur atarak kendine siyasi pay çıkarmaya çalışıyor. CHP´nin başındaki zatın yine şehir hastanelerimizle uğraştığını duydum. Belki başkası yapsa cehaletine veririz. Bu işi ömrü hayatında böyle bir şey yapmamış hatta SSK hastanelerinde milleti rezil eden bir kişi yapınca insanın canı sıkılıyor. Neymiş şehir hastanelerinin maliyetini kimse bilmiyormuş... Böyle diyor.

- Biz kendi cebimizden para vermiyoruz. Biz buraya yıl, ay, gün koyuyoruz. Bu kadar zaman çalıştırmak suretiyle bu hastaneyi yapacaksın. Buna yap işlet devret denir Bay Kemal. Şehir hastanelerinin nasıl modelle yapıldığından haberi yok. Devlet bütçesiyle yapılsa tabelada yazardı. Devlet kendisi inşa etmiyor. Böylesine dev projeler için alternatif finansmanlar geliştirmek gerekiyor.

´FIRAT´IN DOĞUSUNA GİRECEĞİZ´

- Afrin´e, Cerablus´a, El-Bab´a girdik. Şimdi de Fırat´ın doğusuna gireceğiz. Taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz ber yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var.

´ENFLASYON DÜŞECEK´

- Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz.

- (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Geçmişi utanç verici duruşlarla dolu böyle birisinin bugün sanki hiçbir şey olmamış gibi karşımıza geçip ´Milli gelir 10 yıldır hep aynı yerde´ demesi arsızlıktan öte bir sinsiliktir.

- Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp, işine gücüne bakmalıdı



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00