Cumhurbaşkanını Getirerek Hedefimize Ulaştık

Cumhurbaşkanını Getirerek Hedefimize Ulaştık

İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, yönetime seçildiklerinde koydukları hedeflerden birinin Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili’yi İnegöl’e getirmek olduğunu belirterek; “Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili ziyareti sonrasında dün dernek binasında; İl Genel Meclis Başkan Vekili Murat Gültekin, AK Parti bazı yönetim kurulu üyeleri, kültür ve dayanışma dernek başkan ve yöneticileri ve eski belediye başkanı Cemal Arık’ın katılımıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

“HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANINI GETİRMEKTİ VE YAPTIK”

Kahvaltı sonrasında bir açıklama yapan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Nuri Can, her şeyi ile büyük olan İnegöl`ümüze yakışan bir davranışta bulunduklarını belirterek; “Buraya benim bildiğim hiç bir Cumhurbaşkanı gelmemişti. Dernek olarak biz 3 Mart 2012 tarihinde 13 ay önce yönetim kurulu üyelerimizin aldığı kararla, dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcımız Seda Arık, 6 konudan bahsetmişti. 1 yıl önce alınan hedeflerin sonuncusunu geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğumuzda bizleri yalnız bırakmayan sivil toplum örgütleri liderlerine, halkımıza tekrar teşekkür ediyorum. 1 yıl önce Seda Arık düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan Devlet Başkanının davet edileceğini söylemişti. Acara bölge başkanımız, yönetim kurulu arkadaşlarımız ve işadamlarımızla bizi davet etmişti. Bizde orada ‘Büyük İnegöl, güzel İnegöl her şeyi yapmaktadır. Fakat siz uyuyorsunuz’ demiştik. Oradaki televizyonlarda bunlar yayınlandı. Önümüzde de bunların Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, bunlarda menfaatleri açısından İnegöl`e gelmek istediler, bizde davet ettik. Bu konuda ağırlama ve uğurlama komitesi oluşturduk. Cemal Arık ağabeyimiz komite başkanı oldu. İlk defa bir Cumhurbaşkanı açık havada insanlarla beraber oldu. Normalde olmayan bir organizasyonu yaptık. Açık havada Gürcistan Cumhurbaşkanı ağırladık.  İnegöl`ümüzün misafiri oldu. İnegöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Dışarıya verdiğimiz bu güvenin, itibarımızın bir örneği daha gösterdiğimiz için. 4 ay önce görüştüğümüzde, Cumhurbaşkanı bize `siz buraya gelin` dedi. Bizde `İnegöl gitmez. İnegöl öyle büyüktür ki, İnegöl`e siz gelmeniz gerekir. Ancak böyle anlaşırız` demiştik” dedi.

Ahmet Nuri Can, 13 aylık süre içinde yaptıkları çalışmalar kapsamında İnegöllü işadamlarının Kafkas bölgesinden nasıl faydalanmaları konusunda bir takım çalışmalar yaptıklarını da dile getirerek; “Kafkas bölgesinde yapılan festivallere işadamlarımızla gittik. O bölgede Ziraat açığı olduğu için ziraatla ilgili işadamlarımızı yönlendirdik. Valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız ve emniyet müdürümüze de katkılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

GÜRCİSTAN, TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR YER

Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili`yi ağırlama ve uğurlama komitesi başkanı, Belediye Eski Başkanı Cemal Arık ise, “STK`lar, milletlerin bir arada yaşamasına en büyük katkı koyan kuruluşlardır. İnegöl`de de çok güzel bir Trakya, Balkanlar, Kafkaslar ve Anadolu`dan oluşan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan Türk milleti ile her yerde her zaman övünç duyuyoruz. Tüm derneklerimiz İnegöl`e büyük katkı koymuşlardır. Bu katkının devam edeceğini diliyoruz. Gürcistan, Türkiye için çok önemli bir yer. Yani Kafkaslara, Rusya`ya açılan bir kapı. O kapının hele birde İnegöl`de yaşayanların akrabası olduğu, Acara bölgesi var ki, orası bizim için çok daha önemli.  Acara bize yakın olursa, Gürcistan yakın olur. Bizim milletimizin bizden başka dostu yoktur. Ne kadar güçlü olursak, Hıristiyan’ı, Müslüman’ı ve Türkiye`de bulunan herkesle biz birliktelik içinde yaşarız.  Veren el alan elden daha hayırlıdır” şeklinde konuştu.

TERCÜMANI SAAKAŞVİLİ İSTEMEMİŞ

Tercüman konusunda yaşanan sorunla alakalı sorulan soruya cevap veren Başkan Ahmet Nuri Can, “Bir kere hepimiz acemiyiz. Münür Gültekin sunum ve tercümanlık yapacaktı. Program akışında bizde konuşacaktık, ama Ankara`dan gelen koruma yetkilileri, `Cumhurbaşkanının yanında, ancak Cumhurbaşkanı konuşur` dediler. Resmi tercüman olmadığı için de devlet başkanı kabul etmedi. Cumhurbaşkanı da `ben yavaş yavaş konuşurum, herkes beni anlar` dedi ama anlayamadık.”dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00