https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

CUMHURİYETE SALDIRIYORLAR

CUMHURİYETE SALDIRIYORLAR

Başbakanlık genelgesi ile iptal edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilişkin yazılı bir basın bildirisi yayınlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Muharrem Elmacı, felaketten çıkar elde edilerek Cumhuriyete saldırıldığını iddia etti. Elmacı “Cu

Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge ile tüm yurtta iptal edilen Cumhuriyetin 88. Yıldönümü kutlamalarına ilişkin, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ‘Cumhuriyet Törenleri İptal Edilemez’ başlıklı bir basın bildirisi yayınladı. Dernek Başkanı Muharrem Elmacı imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde törenlerin iptal edilmesine tepki gösterilirken; bildiride, yapılan bu uygulamanın felaketten çıkar elde edilerek, deprem üzerinden Cumhuriyete saldırmanın planlandığı ileri sürüldü.

Elmacı’nın imzasıyla yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Başbakanlık yayınladığı genelgeyle Cumhuriyet törenlerini iptal ettiğini duyurmuştur. Bu doğrultuda çoğu illerde valilikler; ilçelerde kaymakamlıklar törenlerin iptal edildiğini duyuran açıklamalar yapmışlardır. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşanmış, başbakanlık Van depremini gerekçe göstererek yayınladığı genelgeyle, her yıl düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarını İptal etmiştir. Van depreminin ulusumuzda açtığı yaranın olumsuz etkisi, ulusal iradenin devlet yönetim şeklinde yansıyan ve birliğin, dirliğin sembolü olan Cumhuriyet’in varlığı ile sarılıyor, sarılabiliyor. Acıları etrafında ulusça sergilenen tutum, birlik ve dayanışma içinde olma çabaları, yurdun her bir köşesinden uzanan yardım eli, ulus olarak sahip olduğumuz öz değerlerin Cumhuriyetle 88 yılda kazanılan yurttaşlık bilinci ve dayanışmasının sonucudur.”

Cumhuriyetle Hesaplaşılmasına İzin Vermeyeceğiz

Cumhuriyetle hesaplaşılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Elmacı; “Biz, bağımsızlığa ve Cumhuriyet’in kazanımlarına sonuna kadar bağlı olanlar, değer verenler, Van depremi üzerinden ulusun duygularının sömürülmesine, Cumhuriyetle hesaplaşılmasına izin vermeyeceğiz.”dedi.

Muharrem Elmacı, günün yurttaşlık dayanışmasını sergileme günü olduğunu da sözlerine ekledi.

 



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50