Dağcılar Doğaya Uzandı

Dağcılar Doğaya Uzandı

Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) ve İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı işbirliğinde Domaniç Kocayayla-Safa Köyü doğa yürüyüşü düzenlendi. 23 kilometrelik yürüyüşe 80 kişi katılım gösterdi.

Doğa Sporları Turizm Merkezi (DOSTUM) ve İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı çalışmaları kapsamında geçtiğimiz Pazar günü Domaniç Kocayayla-Safa Köyü parkurunda doğa yürüyüşü düzenlendi.

Pazar günü saat 08.00´da Gençlik Merkezi önünde bekleyen araçlarla yola çıkan 80 dağcı ve doğasever, 09.00´da yürüyüşün başlayacağı bölgeye ulaşarak araçlardan indiler. Domaniç Kocayayla bölgesinden yürüyüşe başlayan ekip karla kaplı yolda eşsiz doğa manzaraları arasında Sarıkız Yaylası Üçtepeler mevkiinde zorlu bir yol izlediler. Bölgede verilen öğle molasının ardından yeniden yola koyulan dağcı ve doğaseverler, 70 santime ulaşan kar kalınlığında gerçekleştirdikleri 23 kilometrelik zorlu yürüyüşü saat 17.00´da tamamlayarak Safa Köyü´nde kendilerini bekleyen araçlara binip İnegöl´e geri döndüler.

Yürüyüş sonunda faaliyet ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ekip lideri Cemal Kuş, ?İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları olarak 15 günde bir düzenlemiş olduğumuz doğa yürüyüşlerinin bir yenisini daha başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Yıllardır İnegöl parkurlarında yapmış olduğumuz doğa yürüyüşleri neticesinde İnegöl halkının doğa sporlarına olan ilgisinin biraz daha arttığını ve katılımların günden güne fazlalaştığını görmekteyiz. Faaliyetlerimiz sadece doğa yürüyüşleri ile sınırlı olmayıp aynı zamanda İnegöl´de bir Dağcılık Kulübü ve İnegöl Belediyesi´nin yapmış olduğu DOSTUM Doğa Sporları ve Turizm Merkezi birimi ile İnegöllü doğaseverlere ve doğa sporcularına yeni imkânlar sunulmaktadır. Faaliyete katılan doğaseverlere İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ve DOSTUM bünyesinde yapılan faaliyetleri, verilen eğitimleri ve sunulan imkânları tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu kapsamda İnegöl doğa turizminin hem İnegöllü vatandaşlar için hem de dışarıdan gelecek turist vatandaşlar için İnegöl´deki yapılabilecekler listesinde daha fazla seçenek bulabileceklerini, tatil yaparken aynı zamanda doğa sporlarına katılım sağlayarak keyifli ve kaliteli zaman geçirebileceklerini aktarıyoruz. İnegöl Belediyespor kulübü olarak açmış olduğumuz programlarda İnegöl´de dağcılık sporlarını, doğa yürüyüşünü, kaya tırmanışını, kamp yapmayı seven arkadaşlar için eğitimlerimiz sürüyor? dedi. Kuş ayrıca, yürüyüşlere katılmak isteyenlerin www.dostum.org.tr adresinden kayıt yaptırmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07