Dağcılar Federasyon Eğitiminde

Dağcılar Federasyon Eğitiminde

İnegöl Belediyespor Dağcılık branşısporcuları, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 1-7 Nisan tarihleri arasında Aydın´da düzenlenen Yaz Temel Eğitimini başarıyla tamamlayarak bir üst seviyeye katılmaya hak kazandılar.

İnegöl Belediyespor Dağcılık branşı sporcuları Diler Yalaza, Ertan Kirişçi ve Onurhan Bayraktar, Türkiye Dağcılık Federasyonunca 1-7 Nisan tarihleri arasında Aydın´ın Koçarlı İlçesine bağlı Bağarcık Köyü bölgesinde gerçekleştirilen Yaz Temel Eğitim kapmına katılım gösterdiler.

1 hafta doğa ile iç içe zorlu bir eğitim programına giren İnegöl Belediyesporlu dağcılar; dağcılığın tanımı ve tarihi, yürüyüş bilgisi ve teknikleri, kamp yeri seçimi ve kurulması, dağcılık malzemeleri, dağcılıkta kullanılan ip düğümleri, doğal tırmanış bilgileri, güvenlik çeşitleri, serbest iniş, iple iniş yöntemleri, yapay tırmanış, prusik düğümü yardımı ile tırmanış yöntemleri, dağda beslenme, harita-pusula ve dağda yön bulma, meteoroloji-klimatoloji bilgisi, ilkyardım bilgisi, gece yürüyüşü, çevre ve doğa koruma bilgisi eğitimlerini aldılar.

BAŞARIYLA TAMAMLADILAR

Eğitimler boyunca uygulamalı sınavlara tabi tutulan ve 1 haftanın sonunda yazılı sınav olan Belediyesporlu dağcılar, başarılı bir şekilde eğitimleri tamamlayarak İnegöl´e dönüş yaptılar. 8 kademeli eğitimlerin ilkini başarıyla tamamlayarak 2. eğitime katılma hakkı kazanan Belediyesporlu sporcular, 8 eğitimi de başarıyla tamamladıkları takdirde Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü olma hakkı kazanacaklar.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00