www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DAĞCILAR KOCAYAYLA´YA YÜRÜDÜLER

DAĞCILAR KOCAYAYLA´YA YÜRÜDÜLER

İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları branşı tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü bu hafta Boğazova-Kocayayla parkurunda gerçekleştirildi. 14 kişilik ekip, 20 kilometrelik zor parkuru başarıyla tamamladı.

 

İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları branşı tarafından düzenlenen doğa yürüyüşlerinin 2´ncisi gerçekleştirildi. Boğazova´dan başlayarak Kocayayla´ya yürüyen 14 kişilik ekip, 20 kilometrelik zor parkuru başarıyla tamamladılar. Parkurun rehberliğini yine İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları branşı sporcularından Engin Karabacakoğlu üstlendi.

 

Sabahın erken saatlerinde İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan Belediyesporludağcılar ve doğacılar, kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek Boğazova´ya doğru yola çıktılar. Boğazova Orman Deposu´na vardıktan sonra araçtan inerek yürüyüşe başlayan dağcılar, ilk olarakTepel Yaylası´nayürüdüler. Yaylada yaklaşık 45 dakikalık mola veren dağcılar yeniden yürüyüşe başlayarak ormanlık yoldan Kocayayla´ya yürüdüler. Yaklaşık 7 saatte son bulan parkurun ardından bitiş noktasında bekleyen servis araçlarına binen dağcılar İnegöl´e dönerek evlerine dağıldılar.

 

KUŞ´TAN ÖNERİLER

İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları branşı sporcularından faaliyet sorumlusuCemal Kuş, doğa yürüyüşlerinde insanların yalnız olmamaları gerektiğini ifade etti. Bölgeyi bilen en az bir rehber ve doğayı tanıyan, sağlık konusunda deneyimli bireylerle birlikte bu tarz faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kuş, ?Aynı zamanda doğal hayatı bilen kişilerin bu yürüyüşlerde bulunması gerek. Yürüyüş esnasında başa gelebilecek herhangi bir rahatsızlıkta tecrübeli birilerinin olması şarttır. Aksi halde ruh ve beden sağlığımız için çıktığımız yürüyüş, bize sağlıksız bir yaşam olarak geri döner? dedi.

 

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Kuş, vatandaşları İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları branşında verilen eğitimlere katılmaya davet ederek, ?Bu eğitimlere katılarak lisanslı sporcusu olabilir ve faaliyetlerinizi daha sağlıklı, disiplinli ve bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz. Katılan arkadaşlara teşekkür eder, sağlıklı bir yaşam dilerim? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00