www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dağcılar, Zirveye Çıktı

Dağcılar, Zirveye Çıktı

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları, 2486 metre yüksekliğindeki Uludağ Küçük Zirveye tırmanış gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşından 12 sporcu, Antrenör Bülent Aktaş ile TDF görevlisi Hasan Hüseyin boğaz liderliğinde geçtiğimiz hafta sonu 2486 metre yüksekliğindeki Uludağ Küçük Zirveye çıktı. Teorik eğitimin ardından aldıkları pratik eğitimleri Uludağ Küçük Zirveye tırmanarak taçlandıran Belediyesporlu dağcılar zirveye çıkmanın gururunu yaşadılar.

Dağcılık Branşı Önemli Çalışmalara İmza Atıyor

Belediyespor çatısı altında önemli faaliyetleri yerine getiren ve kısa sürede önemli başarılara imza atan dağcılık branşı, bünyesine her geçen gün kattığı sporcularıyla daha sağlam adımlarla yoluna devam ediyor. Eğitim programlarından, kamp programlarına, iniş ve tırmanma aktivitelerine kadar çeşitli çalışmaları hayata geçiren dağcılık branşı yeni bir zirve yürüyüşüne daha imza attı.

2486 Metreye Çıktılar

Geçtiğimiz hafta sonu, İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşından 12 sporcu, Antrenör Bülent Aktaş ile TDF görevlisi Hasan Hüseyin Boğaz liderliğinde kış şartlarında ilk kez Uludağ zirvesine tırmandılar. Zorlu geçen tırmanma sırasında zaman zaman molalar verilerek dağcıların dinlenmesine olanak sağlandı. Molalarda boş durmayan eğitmenler, tırmanış sırasında yapılması gerekenler hakkında sık sık dağcılara bilgiler vermeyi ihmal etmedi. Belediyesporlu dağcılar, en ufak bir dikkatsizliğe ve paniğe mahal vermemeye çalışarak meşakkatli bir rota sonucunda beklenilen de üstünde ortaya konulan bir performans ile 2486 metre yüksekliğindeki Uludağ Küçük Zirveye çıkmayı başardılar. İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları burada verilen molanın ardından zirvenin tadını hatıra fotoğrafı çektirerek gösterdiler.

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29