DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Temayül öncesi ziyaretlerini sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Bülent Temelli, Haberyorum Gazetesi`ni ziyaret etti. Temelli, bugüne kadar çok güzel şeyler yapıldığını belirterek, "O kadar çok ki, bizim hayalimizde insanımızın yaşam stan

AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Bülent Temelli, seçim çalışmaları kapsamında dün gazetemiz Haber Yorum’u ziyaret ederek genel yayın yönetmeni Şerif Gürbaş ile  istişarelerde bulundu.

İLK ADIM PAZAR GÜNÜ ATILIYOR

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Bülent Temelli, “Şuanda Pazar günü yapılacak olan teşkilat içi temayüle odaklanmış durumdayız. Bursa’dan aday adayı olan tüm arkadaşlarımızdan mevcut milletvekillerimiz ve geçmiş dönem milletvekillerimiz haricinde olanların hepsi teşkilatımızın karşısına geçerek onların oylarını talep edecekler. Bu anlamda çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi 6 sene ilçe başkanlığı yapmış olmam ve onun öncesinde de 4 sene yönetimde görev almış olmam bir avantaj. En azından gittiğimiz ilçelerdeki arkadaşlarımızın bizi tanıdığını biliyoruz. Bizim teşkilatlarımız her zaman bir yarış halindedirler. Bu yarışta hepsi AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatının başarısını, disiplinini, çalışma temposunu, azmini yakinen bildikleri için çok fazla bir şey anlatmamıza gerek yok. Bu şekilde bütün aday adayı arkadaşlarımız teşkilat gezilerini sürdürüyor. İnşallah Pazar günü yapılacak olan temayülde de bizim Bursa teşkilatımızın adaylar hakkındaki kanaatleri ortaya konulacak ve birinci aşama kat edilmiş olacak. Bizim partimizde adı önseçim olan temayülle sonuç belirlenmiyor. Bunun yanında anketlere müracaat ediliyor, geniş kapsamlı kamuoyu anketleri yapılıyor. Bu anketler de bir nebze sonuca etki ediyor. Onun haricinde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de görüşleri alınıyor. Dün itibariyle başlamış ve muhtemelen 6-7 Mart tarihine kadar devam edecek olan bir çalışma… Bunun akabinde milletvekili ve eski dönem milletvekili arkadaşlarımız haricindeki aday adayı arkadaşlarımız Ankara’da bir mülakata tabi tutulacaklar. Mülakatta psikolog, sosyolog, siyaset bilimci, parti temsilcisi gibi kişilerin önünde bir anlamda sözlü sınavdan geçeceğiz. Bütün bunların toplamında da ilk aşama kat edilmiş matematiksel bir veri ortaya çıkmış olacak. Bu matematiksel veri sonucunda da 225 olan sayı 40-50’ye düşürülerek bir üst kurula teslim edilecek. Üst kurulda da daha detaylı çalışmalar yapılacak. Mevcut ve eski dönem milletvekillerimizin de listeye dâhil edilmesiyle bu 40-50 kişilik isim listesinden Bursa’nın 18 milletvekili adayı belirlenme çalışmasının son aşamasına gelinecek. Bu aşama içerisinde Pazar günü yapılacak olan bunun ilk ayağıdır. Ondan sonrakiler de peşpeşe gelecek” dedi.

İNEGÖL’DEN 2-3 KİŞİ ÇIKABİLİR

AK Parti’de İnegöl’den 10 tane aday adayı olduğunu belirten Temelli, “Arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerliler. Muhakkak ki İnegöl, Yenişehir, İznik, Kemalpaşa diye ayrılmıyor ama tabi şu coğrafi dağılımda gözetiliyor. İnegöl bölgesinden yani şehrin doğusundan bir temsilci, şehrin batısından bir temsilci, kuzeyinden, güneyinden diye merkezine doğru bir yaklaşım oluyor. Bu anamda AK Parti bugüne kadar kurulduğundan beri İnegöl bölgesine her zaman için bir temsilcilik vermiştir. Buradan 1 arkadaşımızın TBMM’de bölgemizi temsil etme hakkı verilmiş. Bugün de buna yine riayet edileceğini düşünüyorum. Salt olarak hemen bir kişi değil de milletvekili aday belirlemenin farklı kısasları da var. Belki de o kısaslar içerisine girebilen bu 10 kişi içerisinden 1 kişi daha olabilir. O zaman niye İnegöllü fazla oldu diye değil aslında farklı bir bakış açısıyla bayan kontenjanı vardır, engelli kontenjanı vardır, teşkilatı temsilen bir şey vardır, mevcut milletvekilleri içerisinden devam etmesi istenen milletvekilleri vardır. Bunlar ayrı ayrı kişiler üzerinde toplandığında tesadüfen o ayrı ayrı kişilerin 2-3 tanesi İnegöl’den olabilir. Bu da bir sonuçtur. Bu da olabilir. İlle İnegöl bir kişiden temsil edilecek diye bir zorunluluk yok” şeklinde konuştu.

YATIRIMLARI TAKİBİNİ YACAĞIZ

Milletvekili olduğu takdirde gerçekleştireceği projelerin sorulması üzerine konuşan Temelli, “13 yıllık AK Parti iktidarında İnegöl, Bursa, Türkiye… Türkiye’de nasıl ki eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar her alanda büyük hamleler yapıldıysa Bursa da bundan aynı oranda nasibini almıştır İnegöl de almıştır. Bu nasıl olmuştur? Bursa’dan çıkan İnegöl’den çıkan geçmiş dönem milletvekillerimizin gayretli çalışmalarıyla olmuştur. Tabi ki anayasa ile tanımlanmış milletvekili görevi yasama organının bir parçası olarak kanun yapacak. Bu meclis çatısı altındaki görevidir. Her ne kadar anayasayla tanımlanmamış olsa da bizim sistemimizin milletvekiline vermiş olduğu görevler var. Nedir bunlar? En önemlisi bölgesine gelecek yatırımların takibini yapmaktır. Bu, bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da bizim yapacağımız çalışmaların en birincisi oluyor. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki; evet çok güzel şeyler yapıldı ama daha yapacak çok işimiz var. O kadar çok ki bizim hayalimizde insanımızın yaşam standardını, hayat kalitesini artıracak olan bu büyük projelerin hepsinin acelecisiyiz. Bir an önce olmasını, hayata geçmesini istiyoruz. Bunlar için de yazılmamış, yazılı olan görevlerin haricinde bu görevlerimiz var. Biz de geçmişte olduğu gibi bu projelerin takipçisi olacağız. Yine aynı şekilde burada bunu yaparken de bir AK Parti camiasıyla, ferdi bir milletvekilinin gayretleriyle değil halkımızın, tüm kurumlarımızın, STK’larımızın, iş hayatımızın bizleri yönlendirmesiyle İnegöl’ün ihtiyacı, Bursa’nın ihtiyacı veya o ilgili bizden isteyen birimin, kurumun temsil ettiği her kimse onların projelerini de yeni projelerle takip edeceğiz. Bunları hep birlikte yöneteceğiz. AK Parti ben merkezli olmayıp kolektif aklı ön plana çıkaran, istişareyi öne alan bir partidir. İnşallah bu anlayışla AK Parti’nin misyonuna, vizyonuna hayal ettiğimiz, arzu ettiğimiz ekonomisiyle, demokrasiyle, özgürlükleriyle dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına girme hedeflerine, 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07