DANSÖZ OYNATTILAR

DANSÖZ OYNATTILAR

Ramazan Sokağında önceki akşam yapılan sahne etkinliğinde ne ramazanın ruhuna, ne de İnegöl halkının muhafazakar yapısına uymayan bir gösteri vardı. Sahnede oryantal oynayan bayan, büyük tepki çekti.

İnegöl Belediyesi’nin 10 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü Ramazan Sokağı etkinliği, bu yıl da aralıksız devam ediyor. Her yıl bazı konularda ramazanın ruhuna uymayan etkinliklere yer verildiği gerekçesi ile eleştirilen İnegöl Belediyesi, bu eleştirilere çok da fazla kulak asmıyor. Ancak bu yıl sahne gösterilerinde yaşananlar, durumun vahametini ortaya serdi. Sahnede oryantal müzik eşliğinde bir bayanın oynaması, vatandaşları “Sonunda bunu da gördük” demekten alamadı.

 

TİYATOR İÇİNDE ORYANTAL

Ramazan Sokağı gösterisi için şehir dışından geldiği öğrenilen tiyatro ekibi, gösterisine normal şekilde devam ederken, işin rengi birden değişti. Tiyatroda annesine dansöz olmak istediğini söyleyen genç kız, maharetlerini sergilemek için çalan oryantal müzik eşliğinde oynamaya başladı. Bir süre vatandaşların da şaşkın bakışları arasında oryantal yapan tiyatrocunun ardından ise bu kez annesi, sen oynayamıyorsun. Bak böyle oynanır diyerek yine oryantal müzik eşliğinde oynamaya başladı.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar yaşananları şaşkın bakışlarla izlerken, birkaç dakika sonra oyun yeniden normale döndü. Ancak akıllarda ramazan sokağında yapılan oryantal dans kaldı. Vatandaşlar bu gösterinin ramazan sokağında sergilenmesine tepki gösterirken, yaşananların ramazanın ruhuna uygun olmadığı belirtildi. Bazı vatandaşlar gösteri sırasında olaya sinirlenip ramazan sokağını terk etti.

 

BELEDİYE NASIL İZİN VERDİ?

Yaşananlar sonrası akıllarda kalan sorulardan biri de, İnegöl Belediyesi’nin böyle bir oyunun ramazan sokağında sergilenmesine nasıl göz yumduğu oldu. Belediyenin duyarsız davrandığı ya da ramazan sokağında sergilenecek programların daha önce hiç izlenmeden, ne olduğu bilinmeden belirlendiği oryantal kriziyle ortaya çıktı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32