www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DARALAN İHRACAT PAZARI GENİŞLETİLMELİ

DARALAN İHRACAT PAZARI GENİŞLETİLMELİ

12 Haziran’da gerçekleşen seçim sonuçlarını değerlendiren ve yeni kurulacak hükümetten beklentilerini açıklayan İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, milletin mevcut durumun devamından yana bir irade ortaya koyduğunu belirterek, Yeni oluşacak hükümetimiz

Yazılı bir açıklama ile 12 Haziran Genel seçimlerini değerlendiren ve yeni kurulacak hükümetten beklentilerini açıklayan İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, sonuçların tüm hayırlı olmasını dileyerek,  “Türkiye genelinde sonuçlar göstermiştir ki milletimiz mevcut durumun devamını istemiş ve bunun dışındaki alternatifleri değerlendirmemiştir.”dedi.

Bayraktar,  Bir süredir dünya ekonomisinin kademeli olarak durgunluktan kalkışa geçmeye başladığını kaydederek, “Bunun sonucu olarak, tüm dünyadaki etkilerinden en önemlisi enflasyon etkisidir. Orta doğudaki yaşanan gelişmeler, petroldeki artışı da beraberinde getirerek hem akaryakıt, hem de petrol türevi girdi maliyetlerini yükseltmiştir. Son dönemde dış politikada uygulanan komşularımızla yakın ilişkilerimizin olumlu neticelerini almaya başlarken, bu bölgede yaşanan siyasal gelişmeler ihracatımızı da olumsuz etkilemiştir. Yeni oluşacak hükümetimizden ekonomik beklentilerimizin başında, oluşmaya başlayan bu enflasyonist baskıyı kontrol altına alacak tedbirleri alırken diğer yandan da daralan ihracat pazarımızı genişletecek ve potansiyelimizi harekete geçirecek uygulamaları hayata geçirmeleri olacaktır.

 

AK Parti Bursa 3. sıra adayı Hüseyin Şahin’in milletvekili seçilmesine de değinen Bayraktar, “Geçmiş dönemlerde derneğimizin çeşitli organlarında görev almış ve bir dönem başkanlığını yapmış Sayın Hüseyin Şahin’e İnegöl halkı en güzel hediyeyi vermiştir. Kendilerine bundan sonraki siyasi çalışmalarında başarılar dileriz. Diğer adaylarımızı da kendi siyasi partilerinde listelere girme başarısını göstererek, tüm İnegöl halkını gururlandıkları için tebrik eder teşekkürlerimizi sunarız. Kendilerine gelecek siyasi yaşamlarında başarılar dileriz. Sonuç olarak kazanan demokrasi olmuştur. Hepimize hayırlı olsun.”dedi.

 

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00