DEDELER ANLATTI, MİNİKLER KAMERAYA ÇEKTİ

DEDELER ANLATTI, MİNİKLER KAMERAYA ÇEKTİ

Vehbi Koç İlk Okulu 4-C sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri ‘Geçmişimi Öğreniyorum’ ünitesi kapsamında geçtiğimiz ay yaptıkları ‘Bir Zamanlar’ sergisinin ardından dün de Huzur Evi’ni ziyaret ederek tarihi

Vehbi Koç İlk Okulu 4-C sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri ‘Geçmişimi Öğreniyorum’ ünitesinden yola çıkarak tarihimizi günümüzde halen hayatta olan büyüklerden dinlediler.

KİMİ SAVAŞI ANLATTI, KİMİ ASKERLİK ANILARINI

Proje kapsamında Okul Müdürü Yılmaz Bayraktar ve sınıf öğretmenleri Ahmet Tunç ile birlikte İnegöl Belediyesi Huzur Evi’ni ziyaret eden yaklaşık 30 öğrenci, huzur evindeki yaşlılara sorular sorup tarihe ilişkin bilgi aldılar. Bazı huzur evi sakinleri miniklere askerlik anılarını anlatırken, bazıları ise gördüğü savaşları anlattı. Öğrencilerin soruları üzerine huzur evi sakinleri gençliklerinde yaptıkları meslekleri ve bu mesleklerin inceliklerini de küçük ziyaretçileri ile paylaştılar.

DEDELER ANLATTI, MİNİKLER KAMERAYA ÇEKTİ

Uzun süre huzur evi sakinleri ile sohbet eden küçük öğrenciler, fotoğraf ve video çekmeyi de ihmal etmediler. Büyüklerinin anlattıkları anıları minik, kameralarına kaydederek aileleri ile paylaşacaklarını söylediler.

TARİHİ CANLI TANIKLARINDAN DİNLİYORUZ

Gerçekleştirdikleri Huzur Evi ziyareti ve projeleri hakkında bilgi veren 4-C öğretmeni Ahmet Tunç, Sosyal Bilgiler dersinde işledikleri ‘Geçmişimi Öğreniyorum’ ünitesinden yola çıkarak geçen ay ‘Bir Zamanlar’ adlı tarihi eşya sergisi yaptıklarını söyledi. Bu günde tarihin canlı tanıkları olan dedeleri ve nineleri ziyaret ederek yine geçmişe yolculuk ettiklerini kaydeden Tunç, “Huzurevi ziyaretindeki amacımız, çocuklarımızın dede ve nine hasretlerini gidermek, onlardan masal dinlemek, dede ve ninelerimize torun sıcaklığını hissettirmektir. Bu gün bolca eski masalları dinledik. Artık herkesin bir dedesi ve bir de ninesi var. Çocuklarımız her fırsatta huzurevini ziyaret edeceklerdir. Önümüzdeki günlerde dede ve ninelerimizi izin alarak bir kaç saat evlerimizde konuk edeceğiz. Onlara ev ortamını yaşatacağız. Yine masallar, yine hayat hikâyeleri dinleyeceğiz. Bu tür etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Hatta bu etkinliklerden oluşan bir projeyi sabancı Üniversitesi `Eğitimde iyi örnekler` konferansına sunduk. İlçemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu projelerde bize destek olan değerli velilerimize, okul aile birliğimize, okul müdürümüz Yılmaz Bayraktar`a ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    34,66% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2402,97% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3892,73% -0,26