www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Definecilere Suçüstü

Definecilere Suçüstü

Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İclaliye Mahallesi´nde kaçak kazı yapan 5 şahsı suçüstü yakaladılar. Yapılan incelemede 15 günden bu yana kazı yapan şahısların, ormanlık alana kamp kurdukları öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Bursa ve İnegöl Jandarma komutanlığı ekipleri istihbarı çalışmalar sonucunda İclaliye Mahallesi´ndeki ormanlık alanda kazı yapıldığını tespit ettiler. Akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda 5 şahıs kazı yaparken yakalandılar. Jandarma ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede 7 metre derinliğinde kazılmakta olan çukuru tespit ederlerken, şahısların kaçak kazı yaparken kullandıkları 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet dedektör, 1 adet ses düzeyini artırıp azaltan cihaz, 2 metal arama çubuğu, 1 adet toprak altı röntgen cihazı, 1 adet jeneratör, 3 adet taş kırmak için murç, 1 adet akü, patlayıcı özelliği bulunan 6 adet kaya kırıcı fünye ve çok sayıda kazı malzemesi ele geçirildi.

ÇADIR KURMUŞLAR

Öte yandan kaçak kazı yapan 5 şahsın, kazı boyunca kurdukları çadır içerisinde yaşadıkları, getirdikleri gıda ürünlerini ormanda yaktıkları ateşte pişirip yedikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan A.S., F.T., S.G., İ.T. ve Y.K. jandarma ekiplerince adliyeye sevk edildiler.Y.K. adli kontrol şartıyla, diğer 3 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00