DEĞİŞİM OLMAZSA DURAĞANLIK BAŞLAR

DEĞİŞİM OLMAZSA DURAĞANLIK BAŞLAR

AK Parti Belediye Başkan aday adayı Nurettin Örnek, el elden üstündür sözünü hatırlatarak; “Mevcut Belediye Başkanımız dahil kim aday olursa, mutlaka daha iyisi ve güzelini yapacaktır. Eskiyi devam ettirecekseniz zaten değişmeye gerek yok. O zaman

AK Parti İnegöl Belediye Başkan aday adayı Nurettin Örnek, Haber Yorum Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şerif Gürbaş’ı ziyaret etti. Aday adaylığı ve İnegöl’ün sorunları, seçilmesi durumunda bunlara nasıl bir çözüm bulacağı konusunda açıklamalarda bulunan Örnek, trafik ve hava kirliliğine dikkat çekti.

 

BU MEMLEKET BİZE ÇOK ŞEY VERDİ

Ziyarette Şerif Gürbaş’ın sorularını yanıtlayan Nurettin Örnek, nende aday olduğu şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: “Japon halkı, ‘ülkeme ne verebilirim’ felsefesi ile yaşıyor. Bazı kişiler de acaba bu ülke bana ne verebilir diyor. Biz Allah’a şükür bu ülkeden çok şey aldık. Ben bu tür görevlere gitmeseydim, köyümde nafakasını temin eden bir vatandaş olacaktım. Kaderimizde olsa öyle de olurdu. Ben Bankacı olmak isterken, başka bir arkadaşım polis okuluna müracaat etmemi söyledi. Nasipte varmış polis memuru olduk. Daha sonra kendi çabamızla çalışıp o teşkilatın bir numarası olan İl Müdürlüğü’ne kadar yükseldik. Bunlar takdiri ilahi, ama tabi insanların da gayretine bağlı. Mesleğim gereği birçok insanla muhatap olup problemlerine çözüm aradık. Bunları öğrenmiş olduk. Bundan sonra da kendi kabuğumuza çekilip bu memleket bana ne verecek diye bir beklenti içerisinde de olabilirdik. İnegöl Türkiye’nin maketidir. Her taraftan insan var. O zaman diyoruz ki bu insanları ayırmadan, ötelemeden, dışlamadan bize bir imkan verilebilirse hepsine hizmet edebiliriz diyerek yola çıktık. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olur.”

 

DEĞİŞİM OLMAZSA DURAĞANLIK BAŞLAR

Seçilecek her adayın bugüne kadar yapılandan daha iyi işler yapabileceğini vurgulayan Örnek, “Acaba ne tür noksanlar var da o noksanları gidermek için mi geldiniz diye sorulabilir. Noksan her zaman vardır. İnsanoğlu tekamül eden varlıklardır. Bugün ihtiyaç olmayanlar, yarın ihtiyaç olur. Dün lüks sayılanlar, bugün zaruret olur. İnegöl’de ekonomisi ve fiziki yapısıyla hızla büyüyen bir şehir. İnegöl’ün ihtiyaçları da var ve yarın daha da çoğalacak. Herkes karınca kararınca kendi gücü nispetinde hizmetini sunar. Geçmiş Belediye Başkanlarımız ellerinden gelen çabayı göstermişlerdir, mevcut Başkanımız da iyi niyet ve gayretiyle hizmetlerini sunuyor, yeniden seçilirse daha iyisini de yapacaktır. Ancak bir başka aday da gelse daha güzelini ortaya koyacaktır. El elden üstündür diye bir söz vardır. Kimse vazgeçilemez değil. En üstün benim derse, durağanlık, kibir başlar. Hangi aday adayı aday olursa, mutlaka daha iyisi ve güzelini yapacaktır. Eskiyi devam ettirecekseniz zaten değişmeye gerek yok. O zaman durağanlık başlar. Durağanlaşan hayatta da artık statükoyu muhafazaya başlarlar. Ben demek ki vazgeçilemezim, en güzelini ben yapıyorum der insanoğlu ve şımarmaya başlar” dedi.

 

TRAFİK ARTTI, CADDELER DEĞİŞMEDİ

İnegöl’de gördüğünüz en önemli sorunlar nelerdir? Şeklindeki soruyu da yanıtlayan Nurettin Örnek, “İnegöl’de trafikte bu büyümeye göre o kadar bir düzelme yok. 1965’li yıllarda gezdiğim caddelerden fazla farklılaşan yok. Ana caddeleri açmakta o kadar kolay değil, ama kolayı herkes yapar. Mühim olan bir şekilde trafiği daha da rahatlatmak. Bunlar uzmanlık işi. Ben çıkıp burayı açtım veya kapattım demekle olmaz. Bunu trafikte ihtisaslaşmış üniversiteler aracılığıyla yapmak gerek. Belki böyle bir çalışma veya hazırlığı vardır. Eğer varsa biz de devam ettiririz. İnegöl halkının memnun olacağı, çünkü bunu İnegöl halkı kullanacak. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket edemezsin. Trafik konusuna el atacağız. Trafik bugün önemli yer tutuyor. Hava kirliliği de İnegöl’ün belli noktalarında yoğun. Gelişmiş şehirlerin kriterlerinde hava kirliliği oranı önemli. Trafikte ulaşımın toplu taşımayla yapılması önemli. Siz vatandaşa toplu taşımayı daha uygun hale getirirseniz, zaten kendi aracını kullanmak zorunda kalmayacak. Ama orada o rahatlığı, lüksü bulamadığı zaman kendi aracıyla yola çıkacak ve trafik keşmekeşi oluşacak” diye konuştu.

 

DERYALARI GEÇİP DEREDE BOĞULUYORUZ

Nurettin Örnek, İnegöl’de bisiklet kullanımının da fazla olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Avrupa insanının ulaştığı seviyeye biz de ulaşabiliriz. Biz onları taklit etmek zorunda değiliz, ama bazı şeyleri buraya getirirsek hayatı kolaylaştırmış oluruz. Şehirde hayatı kolaylaştırmak gerekir. Bazı ufak şeyler vardır, bir yerde 8-10 kaldırım taşı yerinden oynamış. Kışın bir basıyorsunuz üzeriniz ıslanıyor. Bunları da yapmak gerek. İnsanın hayatını zorlaştıran şeylerdir bunlar. Deryaları geçiyoruz da derelerde boğuluyoruz. Derede boğulmak bu.”

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Şeffaf belediyecilikten de söz eden Örnek, “Bazı yerlerde duyuyoruz, şunu zengin etti, bunu zengin etti. Neden insanları karnından konuşturuyorsunuz. Zengin etmemiştirler, onun günahını alıyordular, ama vatandaşta öyle bir kanaat oluşmuşsa o kanaati silmek sizin elinizde. İşiniz şeffaf olursa silinir. İhale yapıldıktan sonra kimler teklif vermiş, kimler kaç para teklif etmiş bunları sitelerde, billboardlarda açıklarsanız vatandaşta dedikodu yapmayacak, günaha girmeyecek. Bunlar teknolojini nimetleri. Bunlar yapıldığında vatandaş size inanacak. Ama bu dedikodular sıfırlanır mı, hayır sıfırlanmaz. 180 bin kişiyi aynı konuda ikna edemezsiniz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07