www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Demir’den usulsüzlük iddiası

Demir’den usulsüzlük iddiası

İnegöl Sınırlı Sorumlu Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi Başkanı Ali Demir, belediyenin encümen kararı ile kooperatife sattığı mezbaha arazisinin satılamaz şerhine rağmen usulsüz şekilde başka bir şirkete satıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde İnegöl Sınırlı Sorumlu Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi Başkanlığı seçilen Ali Demir, eski defterleri gün yüzüne çıkardı.

Demir, 2011 yılında göreve gelen kooperatif yönetiminin İnegöl Belediyesi encümen kararı ile satılan mezbaha arazisini, kurdukları bir başka şirkete satarak usulsüzlük yaptıklarını iddia etti.

Belediye’nin encümen kararı ile 216 bin lira bedelle İnegöl Sınırlı Sorumlu Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifine sattığı mezbaha arazisinin satılamaz şerhine rağmen 3 ay içerisinde bir panikle kooperatif yönetiminin kurduğu bir başka şirkete satıldığını, ancak bu satışın hukuksuz olduğunu savunan Ali Demir, “Bu satışa dönemin belediye başkanı tarafından izin verilmemesi gerekiyordu. Ancak bu satışa göz yumulmuş. Burada sorulması gereken şey, madem bu arazinin bir başka şirkete satışına izin verilecekti, kooperatifimiz neden kullanıldı. Ayrıca bu satış Ergünler inşaata satılan bir bedel gibi niçin değerinde satılmadı… Tabi biz tüm bunları öğrendikten sonra konuyu mahkeme yoluyla çözme yoluna gittik. Tabi konu çok çetrefilli, belgelerle ortaya konularak çözülmesi gereken bir mesele. Biz şuan kooperatifin yönetimine seçildik ve geriye dönük tüm belge ve dokümanları toparlıyoruz. Tüm üyelerimizin hakkı olan bu yerin yeniden kooperatifimize kazandırmak için her türlü yargı yolunu deneyeceğiz. Amacımız üzüm yemek ve bu üzümü de eninde sonunda yiyeceğiz. ”dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19