DEMİRTAŞ´IN SÖZLERİNE TEPKİ

DEMİRTAŞ´IN SÖZLERİNE TEPKİ

Suruç´ta 30 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından "Artık halkımız kendi güvenliğini almak durumunda. Tüm il ve ilçe teşkilâtlarımız kendi güvenlik tedbirlerini almalıdır" şeklinde açıklama yapan HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş´a MHP´den se

 

MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Besler, HDP´li Selahattin Demirtaş´ın halkı kendilerini savunmaya teşvik eden beyanatlarının talihsiz olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ GÜÇLÜDÜR

Şahsı ve MHP İlçe teşkilatı olarak terörün her türlüsünü lanetleyerek konuşmasına başlayan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, ?Hangi isimle, hangi güçle yapılırsa yapılsın terör terördür. Maalesef bugün Türkiye´de Suruç ilçemizde şuanda 28 ölüden bahsediliyor. İnşallah bu sayı artmaz. Bu ülkede hep birlikte yaşıyoruz. Şuanda basında çıkan beyanatlar bence çok talihsiz beyanatlar. Hepimizin bu konuyu daha sağlıklı düşünüp daha sağlıklı söylemlerde bulunmamız gerekiyor. Kötü bir olay. Kimin tarafından yapıldığı, ölenlerim kim ve kaç kişi olduğu önemli değil. Sonuçta 28 insanımız ölmüş. İnşallah arkası gelmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür. Muhtemelen bunlara karşı önlemler alınır. Maalesef Türkiye´de farklı terör örgütleri de ortaya çıkmaya başladı. Umarım gerekli önlemler de alınır. Bunlar doğru şeyler değil. Canlı bombadan bahsediliyor. Bunlarla ilgili hükümet birkaç güne açıklama yapar diye düşünüyoruz? dedi.

TALİHSİZ BİR BEYANAT

Selahattin Demirtaş´ın açıklamalarını değerlendiren Besler, ?Çok talihsiz bir beyanat. Şuanda devlet güçlerinin bu işlerin üzerinden gelmesi lazım. Buna karşılık çareyi başka örgütler, kurumlar da yapabilir. Bu zaten istenilen bir şey. Çomak sokmak isteniyor. Silahlı olun kuvvetli olun gibi bir beyanat doğru değil, hele bugün bunun dile getirilmesi hiç doğru değil? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00