www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DENİZ BİTTİ

DENİZ BİTTİ

Hükümetin ülke kaynaklarının tamamını hizmet sektörüne aktardığını belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ?Şimidi hizmet sektörünün borç taksitlerini, oradan gelen faizleri ödemekle meşguller. Buda ekonomiyi iyice zayıflattı, dibe vurdurdu?d

POLİTİKA KÖKTEN DEĞİŞMEDİKÇE SANAYİCİNİN DERDİNE DERMAN OLMAZ

Mola esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ?İnegöl´de olmaktan mutluluk duyuyoruz. İnegöl´ün meşhur köftesini de yiyoruz. İnegöl´ün iktisadi durumu, mobilya sektörü ve tarım yönünden de önemi büyük. Son zamanlarda ciddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Ümit ediyoruz ki; önümüzdeki aylarda bu problemlerin üstesinden gelinecek bir takım projeler geliştirilir. Ama biz endişeliyiz. İktidarın bu tatbik ettiği ekonomi politikası kökten değişmedikçe sanayicinin derdine derman olamazsınız. Çünkü hükümet sanayicinin derdiyle dertlenme gibi bir derde sahip değil. Tamamen meseleye üst seviyede, yatırımı, çalışanı, ihracatını, ithalatını hiç dikkate almadan bir perspektif oluşturmuş, global olarak bakıyor. O zamanda sanayicinin bizatihi yaşadığı sıkıntıyı anlamıyor, görmüyor, görse bile bu benim derdim değil sizin derdiniz, siz çözüm yolu bulacaksınız diyor. Onun için hükümetin bu anlayışı mutlaka değiştirmesi lazım. Bekleyip göreceğiz? dedi.

EKONOMİYİ DİBE VURDU

Hükümetin çok ciddi bir sıkışıklığın içerisinde olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, ?Biz ona deniz bitti diyoruz. İmkânları farklı yerlerde tamamen hizmet sektöründe tükettiler. Hizmet sektörüne kaynaklar aktarılınca üretim sektörüne pay kalmadı. Hizmet sektörünün borç taksitlerini, oradan gelen faizleri ödemekle meşguller. Buda ekonomiyi iyice zayıflattı, dibe vurdurdu. Bunun hükümetin tümüyle ekonomiye bakış açısını değiştirmesiyle mümkün olur? şeklinde konuştu.

POLİTİKALARINA CİDDİ TEPKİLERİN OLMADIĞI TEK PARTİ SAADET PARTİSİ

CHP´de yaşanan istifaların sorulması üzerine konuşan Karamollaoğlu, ?Siyasette, bir tıkanma var.Kutuplaşma, kamplaşma insanı adeta hayatından bezdirdi. Onun için biz bu referandum sürecinde bu kamplaşmayı ortadan kaldırabilmek için mutedil bir üslup belirlemeye özen gösterdik. Bunu bazıları benimsedi bazıları benimsemediler. Bu süreçte partilerin oluşturduğu politikalarda da bir uyum meydana gelmedi. Hamdolsun bizde böyle bir sıkıntı olmadı. Zannediyorum tüm siyasi partiler içerisinde oluşturulan politikalara ciddi tepkinin olmadığı belki de en önemli siyasi kurum Saadet Partisidir. Bu diğer partiler içerisinde oluyor, her partide var. Siyaset belki yeniden şekilleniyor. Yeniden bir takım oluşumlar meydana gelebiliyor. Bunu zaman gösterecek. Biz diğer partilerin iç meseleleri ile doğrudan doğruya ilgilenmeyi, yorum yapmayı da isabetli bulmuyoruz? diye konuştu.

ENDİŞELİYİZ

Cumhurbaşkanının AK Parti´ye üye olmasını da değerlendiren Karamollaoğlu, ?Bundan sonraki süreç partili bir Cumhurbaşkanımız oldu. İnşallah hayra vesile olur. Biz endişeliyiz. Kuvvetler ayrılığı prensibi kâmil manada işler hale gelseydi, bu kadar endişemiz olmazdı. Kuvvetler ayrılığı prensibi maalesef çok gevşek olduğu için biz partili bir Cumhurbaşkanı olmasından birazcık endişe duyuyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19