DEPOLAR DOLDU TAŞTI

DEPOLAR DOLDU TAŞTI

Ortadoğu’da özellikle Libya ve Suriye’de devam eden savaş, bölgeye ihracat yapan mobilya firmalarını sora soktu. Bölge ülkelerden sipariş alan firmalar, kaos nedeniyle mallarını gönderemiyor. Bazı firmaların malları ise sokaklara kadar taşmış

Mısır’la başlayan ve ardından diğer Ortadoğu ülkelerine sıçrayan iç savaş, bölgeye ihracat yapan İnegöllü mobilya firmalarını zora soktu.

Özellikle Libya ve Suriye’ye ihracat yapan İnegöllü mobilya üreticileri, bölgede devam eden kaos nedeniyle ihracat yapamıyor.

Libya ve Suriye’deki mobilya mağazalarının savaş öncesi vermiş olduğu siparişleri iptal etmesi, yada askıya alması nedeniyle, üretim sahalarındaki depoları dolan bazı firmalar, mallarını fabrika sahası dışına stoklamak zorunda kaldı.

Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan bir mobilya firması, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan iç savaştan nasibini almış durumda. Bölgede uzun zamandır devam eden savaş nedeniyle ürettikleri malları gönderemeyen firma, depolarının da dolmasıyla, ürünlerini fabrika sahasının dışındaki yol ve kaldırımlara bırakmak zorunda kaldı.

Organize Sanayi bölgesinde ki trafik akışını da etkileyen ve bazı fabrika yetkililerin şikâyetlerine de konu olan yol ve kaldırım işgaliyle ilgili yapılan açıklamada, söz konusu mobilya firmasının depo arayışında olduğu ve kısa süre içerisinde yol ve kaldırımlardaki ürünlerini kaldıracağı ifade edildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07