https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

DEPREM BÖLÜCÜLERE UYARIYDI

DEPREM BÖLÜCÜLERE UYARIYDI

Saadet Partisi İlçe Başkanı Bahri Urgun, hüzünlü bir kurban bayramı geçirildiğine vurgu yaparak; “Bu deprem, ülkeyi bölmeye çalışanlara da ciddi bir uyarı niteliğindeydi” dedi.

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, Kurban Bayramı’nın ikinci günü parti lokalinde bir araya gelerek bayramlaşma merasimi düzenledi. Saat 11.00’da lokalde İlçe Başkanı Bahri Urgun’un konuşması ile başlayan bayramlaşma töreni, ardından tüm üyelerin parti binası önünde bayramlaşması ile son buldu.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan İlçe Başkanı Bahri Urgun, ülkemizde sevinç ve hüznün bir arada yaşandığını söyledi.

Deprem, Ülkeyi Bölmeye Çalışanlara Uyarıydı

Van depremine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Başkan Urgun; “Hepinizin bildiği gibi Van’da bir deprem yaşadık. Bu deprem bizleri derinden yaraladı, canımız yandı, çok üzüldük. Ama bu deprem bizlere, aynı zamanda bu ülkeyi bölmeye çalışanlara da ciddi bir uyarı niteliğindeydi. Depremle birlikte bu ülkede yaşayan herkes ayağa kalktı ve bir yardım seferberliği başlatıldı. Doğusuyla, batısıyla ülkemizde yaşayan herkes Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan kardeşlik şuuruyla ülkenin en doğusuna yardıma koştu. Bu yaşananlar gösteriyor ki; bizler doğusuyla batısıyla bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızla bir bütünüz. Bu ülkede kurtuluş savaşında, Çanakkale savaşında bizleri omuz omuza mücadele ettiren ruh halen devam ediyor. Bizler zor zamanlarımızda geçmişimizden ve inancımızdan aldığımız güçle hep bir aradayız. O halde bu ülkede sözde Kürt kardeşlerimizin hakkını savunduklarını söyleyen terör grupları kimler? Onlar bu ülkenin vatandaşı olamaz, onlar bu ülkedeki kardeşlik ruhunu bozup, bu ülkeyi bölmeye çalışan dış mihraklı güçlerin uzantılarıdır. Çünkü bu ülkenin insanları her türlü etnik farklılıklara rağmen birlik olduklarını Van depreminde göstermişlerdir” diye konuştu.

D-8’ler Hayata Geçirilmeli

Bahri Urgun; yaşanan bu gerçekler ortadayken, terörün çözümü için İslam kardeşliği dışında çareler aramanın boşa olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: “Yıllardan beri uygulanan politikalar gösteriyor ki, mevcut iktidarlar bu kardeşliği oluşturamaz ve bu ülkede huzuru sağlayamaz ve sağlayamadılar da. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada huzur ve refah içerisinde bayramlar yaşamak istiyorsak, temelini merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın attığı D-8’leri bir an önce hayata geçirmeliyiz. Ayrıca, kendi öz kültürümüze dönüp, İslam Kardeşliğini oluşturarak, huzurlu bir şekilde bayram tadında bayramlar yaşamak istiyorsak, Milli Görüş’e acil olarak ihtiyacımız var.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50