DERNEKLER KERMES İÇİN BİRLEŞTİ

DERNEKLER KERMES İÇİN BİRLEŞTİ

Dürr-i Yetimlere Yardım Derneği, İshakpaşa Derneği, Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, MODEF Fuar alanında ortak kermes açılışı gerçekleştirdiler.

Dürr-i Yetimlere Yardım Derneği, İshakpaşa Derneği, Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, dün saat 14.00’da MODEF Fuar alanında ortaklaşa olarak kermes açılışı gerçekleştirdiler. 

 

4 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

İshakpaşa Camii imamı Mehmet Nuri Memiş’in duası sonrası yapılan kurdele kesiminin ardından konuşan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, “Kermes şenliğinin ilki geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Geçen hafta 4 dernek katılımıyla yapıldı. Bugün itibariyle başlayıp 4 Haziran tarihine kadar Dürr-i Yetimlere Yardım Derneği, İshakpaşa Derneği, AHİD ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı kermes düzenleyecekler. Bu sene belediyemiz burayı bize uygun gördü. Kendisine teşekkür ediyoruz. Derneklerin birbiriyle kaynaşmasının yanı sıra İslami hizmetler, yetimler için, halkımızın ve gençliğimizin manevi eğitimi için az da olsa bir gelir edilmiş olacak. Tüm ilçe halkını buraya davet ediyoruz. Katkıda bulunmaya çağırıyoruz. ‘Bir hayra vesile olan yapan gibidir’ Hadis-i Şerif anlayışıyla destek olacak halkımızı buraya davet ediyoruz. Rabbim hayırlı bereketli kılsın” dedi.

 

GÖNÜL DOSTLARINI BEKLİYORUZ

Elde edilen gelir ile yardımlar gerçekleştirileceğini belirten Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı İnegöl temsilcisi Recep İhtiyar ise “Vakıf gönüllüsü bayanların el emeği göz nuru ile hazırladıkları eşyalar ve iş adamlarının yaptıkları ayni bağışlarla yapılacak kermeslerden elde edilecek gelir ile ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere yükseköğrenim, ortaöğrenim ve barınma bursu verilecek. Kimsesiz, dul ve yetimlerin yakacak, giyecek ve yiyecek ihtiyaçları karşılanacak. Sağlık kuruluşlarının tıbbi cihaz, tefrişat vs. konularda destek olunacak. Yaşlı, yatalak ve maddi imkânı olmayanlara sağlık taraması ve ilaç için maddi yardımla birlikte sıcak yemek yardımında bulunulacak. Kermesler, bay, bayan, çocuk hazır giyimi, ayakkabı, çeyiz, gıda, zücaciye, el sanatları, kırtasiye gibi birçok çeşit ve güler yüzlü Vakıf gönüllüleri ile hayra vesile olacak gönül dostlarını bekliyor” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32