DERS KİTAPLARI OKUL YOLLARINDA

DERS KİTAPLARI OKUL YOLLARINDA

17 Eylül sabahı başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İnegöl’e gönderilen 780 bin ders kitabının okullara dağıtımı başladı.

10 Eylül sabahı ilköğretim birinci sınıf ve ilkokullardaki ana sınıfları için başlayacak olan ve 17 Eylül 2012’de tüm öğrenciler için start alacak olan 2012-2013 eğitim öğretim yılının hazırlıkları sürüyor. Okullardaki hummalı çalışmalarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenciler için belirlediği müfredata göre hazırlanan ücretsiz ders kitaplarını dağıtımına da başlandı. Bu çalışma kapsamında İnegöl’e 780 bin ders kitabı gönderilirken, İznik ve Yenişehir’in kitapları da İnegöl’den dağıtılıyor.

Bakanlıktan gönderilen 780 bin adet ders kitabı, İfor Fuarcılık fuar alanından ilçemizdeki ve Yenişehir ile İznik’teki okullara dağıtılıyor. Dün kitap dağıtım komisyonu çalışmalarını yürüten Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz’la birlikte fuar alanında bir basın açıklaması yapan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, kitap dağıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnegöl’e gönderilen kitaplarda eksik olmadığını belirten Baştürk, ramazan ayında başlayan dağıtımlarda yüzde 50’ye ulaştıklarını ve 1 hafta içerisinde kalan kitapların da dağıtılacağını söyledi.

DAĞITIMLARIN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

Kitapların depolandığı alanda bir açıklama yapan Mehmet Baştürk, güzel bir yaz tatili sonucunda 1 Eylül günü öğretmenlerin okullara geleceğini söyledi. Okullarda öğrencilere verilen ek sınavların yapılacağını kaydeden Baştürk, “10 Eylül günü sabahı da ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerimiz ders başı yapacak. 17 Eylül sabahı da tüm okullarımızda eğitim öğretime başlanacaktır. Bilindiği gibi 5-6 yıldır Bakanlığımız tarafından tüm öğrencilerimize ders kitapları gönderilmektedir. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak oluşturduğumuz komisyon marifeti ile gelen kitapları İnegöl’ümüzdeki tüm belde ve köylerimizdeki okullarımıza, hem de bize bağlı olarak Yenişehir ve İznik’teki okullarımıza kitapları bu dağıtım merkezinden yapıyoruz. İlçemizde 718 bin kitap geldi, bunların yüzde 50’si de bugüne kadar dağıtıldı. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde de kalan kısım dağıtılacak. 10 Eylül sabahı ilköğretim, 17 Eylül’de de diğer öğrencilerimizin masalarında kitapları hazır bulunacak. Hiçbir gecikmeye mahal vermeden ilk gün ders yapabilecek şekilde kitaplar hazırlanmıştır” dedi.

İNEGÖL’DE 50 BİN, İZNİK VE YENİŞEHİR’DE 15 BİN ÖĞRENCİYE KİTAP

Uzun yılardan beri bu çalışmayı İnegöl’de hiçbir aksaklık yaşamadan yaptıklarını da belirten Müdür Baştürk, şöyle konuştu: “Okullarımıza dağıtılan bu kitaplar, okullarda da öğrencilerimizin masalarına dağıtılıyor. Tabi 718 bin adet kitabımızı İnegöl’de 50 bin öğrenci ve Yenişehir ile İznik’te 15 bin öğrenciye zamanında ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu konuda Bakanlığımız çok hassas davranmakta. Biz de bu hassasiyet çerçevesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çalışmalarda gece gündüz çalışan Şube Müdürümüz Özer Yılmaz ve görevli şefimiz Nihat Bey’e teşekkür ediyorum. Tabi yardımcı arkadaşlarımız da özverili el çalışıyorlar. İnegöl insanımıza da kitaplarının geldiği müjdesini veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

8 BİN ÖĞRENCİ İÇİN 10 EYLÜL’DE ZİL ÇALACAK

Mehmet Baştürk, 10 Eylül sabahı birinci sınıflar ve ilköğretim okullarında bulunan ana sınıflarının eğitime başlayacağını da anımsatarak; “Yaklaşık 8 bin öğrencimiz, ilk hafta 4-5 günlük sürede okullarını tanıyıp uyum sağlayacaklar, öğretmenleri ile tanışacaklar. Okulun eğitim alanlarını, imkânlarını görecekler ve 17 Eylül sabahı da diğer ağabey ve ablaları ile okula geldiklerinde hiçbir zahmet çekmeyecekler” dedi.

VELİLERE UYARI!

Son olarak velilere de bir uyarıda bulunan Baştürk, “Daha önce herkesin bölgesindeki okullara kayıtları yapıldı. Ama yine de velilerimiz eğitim öğretime başlamadan 2-3 gün önce okullara uğrayarak öğrencisinin durumunu, sınıfını ve öğretmenini öğrenirse iyi olur. İlkokul birinci sınıfa yaklaşık 5 bin öğrencimiz başlayacak. Bu sayı 4 bindi, ancak ilkokula başlama yaşının düşmesiyle bin öğrencimiz daha oldu. Anasınıfına ise 3 bin öğrencimiz başlayacak” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00