Derse Girmeyene Ehliyet Yok

Derse Girmeyene Ehliyet Yok

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü kurslarını sıkı denetim altına aldı. Bakanlığın 81 ilin Valiliklerine gönderdiği genelge ile tüm sürücü kursları sıkı bir denetime girerken, derslere girmeyen sürücü adaylarına ehliyet verilmeyecek. Uygulama kapsamındaki d

Ehliyet almak, artık eskisi gibi kolay değil. Eskiden ehliyet kursuna yazılıp sınava girilip kolayca ehliyet alınabiliyordu. Ancak sürücü kurslarında yaşanan sıkıntıların gündeme gelmesi ile Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti.

81 ilin Valiliklerine talimat gönderen Bakanlık, ülke genelindeki 3 bin 295 kursun tek tek denetlenerek ayrıntılı rapor hazırlanmasını istedi.

Bakanlığın, gelecek raporlar doğrultusunda uzun yıllar dokunulmayan ve ihtiyaca cevap vermeyen sürücü kursları mevzuatında köklü değişiklikler yapacağı öğrenildi. Buna göre Avrupa ülkelerinde olduğu gibi uygulamalı eğitim ön planda olacak.

BAŞARILI OLAMAYAN ADAYLARA EHLİYET YOK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kursları yönetmeliğinde yapmayı düşündüğü değişikliklerde Avrupa Birliği (AB) uygulamalarını esas alacak. Söz konusu değişiklikler çerçevesinde özellikle direksiyon eğitimleri ve sınavları daha sıkı denetlenecek, başarılı olamayan adaylara ehliyet verilmeyecek.

Mevzuata uygun işletme yapmayan sürücü kursları hakkında soruşturma başlatılacak, gerekirse kapatılacak. Ayrıca, kurslardaki teorik derslerin ve direksiyon eğitimlerinin elektronik ortamda yapılması ve denetlenmesi sağlanacak.

DENETİMLER İNEGÖL’DE DE SÜRÜYOR

Uygulamaya geçen denetimler, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İnegöl’de de yürütülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; İnegöl’de bulunan 8 sürücü kursu, her dönem için ayrı ayrı yapılan denetimlerin yanı sıra, sınavlar öncesi görevlendirilen denetçiler de kursları ve sürücü adaylarını ayrı ayrı inceliyor.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07