www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DERVİŞ MODELİNİN SONU GELDİ”

 DERVİŞ MODELİNİN SONU GELDİ”

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Niğde'de bir imamın kredi borcu yüzünden kendisini cami avizesine asarak intihar ettiğini belirterek, En son intihar edilecek yer camiydi, o da kendini camide astı. Aslında bu olay çok manidardır. B

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, seçim çalışmaları kapsamında Kamyoncular Garajı'nı ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 İÇİMİZDEN BİRİSİ

Gerçekleştirilen ziyaretten konuşan 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Ziya Özbek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek,   Saadet Partisi bugün bizleri ziyaret ediyor. Milletvekili adayımız İsmail Özdemir, içimizden biri. Mesleği, kamyonculuğu iyi bilen bir arkadaşımız. Saadet Partisi İlçe Teşkilatına ve kendilerine hoş gediniz diyorum. Bugün bizlere hitap ederek sorularımızı yanıtlayacaklar. Kendilerine çıktıkları yolda başarılar diliyorum” dedi.

 EKONOMİK MODEL YÜZÜNDEN ARTIK PARA KAZANILAMIYOR

Yıllarca kooperatif üyeliği yaptığını belirterek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir ise, Baba mesleğim. Daha önce yapmışlığım var. Rahmetli Erbakan hocamız 96-97 yılında bir hükümet kurdu. Bu hükümet kurulduktan sonra ben bir kamyon aldım, 3 ayda bir ödemeli olarak mark ile borçlandık. Keşke 10 tane alsaymışım. Her ödemeye gittiğimde mark aşağıya düşüyordu, banka bana borçlu kalıyordu. O kadar bol iş vardı ki haftada 3 gün buradan Kayseri'ye gidiyorduk, gelirken de boş gelmiyorduk. 11 bin liraya kamyonun deposu doluyordu orada 45 bin lira kiram vardı. 25 bin liraya git gel yapıyorduk boş gelsek bile cebimizde para kalıyordu. Cumartesi günleri de buradan boş-dolu gidip, patates sarıp geliyorduk cebimize para kalıyordu. 1 depo mazot yaktığında 4,5 katı kira aldığınızda ne olur? Şuan yetmez. Eğer boş gelirseniz cepten para harcarsınız. Bunun sebebi uygulanmakta olan ekonomik modeldir. Taşımacılık sektörü değişiyor diye çeşitli mazeretler üretiyorlar. Tır da aldınız, yine kazanmıyor, uçak da kazanmıyor, otobüs de kazanmıyor” şeklinde konuştu.

 UÇURUM GÜN GEÇTİKÇE AÇILIYOR

Ekonomik düzenin bozuk olduğunu belirten Özdemir, Her geçen gün zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Aradaki uçurum açılıyor. Bir tarafta küçük bir mutlu azınlık oluştu diğer tarafta toplumun büyük bir kesimi hayatını sürdürebilmek için banka kredisi, tüketici kredisi ve kredi kartı ile zar zor hayatını sürdürüyor. Bu yokluktan, fakirlikten, sizin iş bilmezliğinizden değil. Neden? Allah'ın verdiği bolca nimetleri, ekonomi yönetimi yanlış taksim ettiği için oluyor. Gelin bu yanlış taksimatı değiştirelim. Ne fark var diyeceksiniz, şu fark var; bu ekonomi yönetimi enflasyon odaklı çalışıyor. Bu ne demek? İşçiye, emekliye fazla zam veremeyiz, verirsek harcarlar, harcarlarsa mal fiyatları yukarı çıkar, enflâsyon yukarı çıkar, ekonomik kriterlerimiz bozulur, bu yüzden veremeyiz ki harcamasınlar, enflasyon düşsün, ekonomi sağlıklı olacak diyorlar. Biz ise diyoruz ki; bu yanlış, insanlarımızı aç, yoksul, işsiz, fakir bırakır. Tam tersi işçiye, emekliye, köylüye ver verebildiğin kadar. Ekonomiye hiçbir zararı yok. Tam tersine faydası var. Bu insanlar bu parayı yurtdışına kaçırmayacaklar, gidip ihtiyaçlarını alacaklar, esnafımız iş yapacak. Esnaf iş yapınca fabrika kazanacak, vardiya artıracak ve işçi alıp işsizliği azaltacak. Aradaki bu fark kısaca; şimdiki ekonomi yönetimi vermeyelim, harcamasınlar enflasyon düşsün, biz ise verelim harcasınlar ekonomi canlansın diyoruz. Enflasyon nasıl düşecek? Üretim artırılarak. İnsanların boğazı sıkılarak enflasyon düşürülmez. Bu farkı anlamanızı rica ediyoruz. Şuanki ekonomik modelin esas ismi Kemal Derviş modelidir. Kemal Derviş 2004 yılında dünya bankasına giderken; ‘AK Parti hükümetini tebrik ediyorum, benim kurduğum ekonomi modelini benden daha güzel uyguluyorlar, çok başarılılar' dedi. Bu ekonomi modeli bankaları zengin eden, insanlarımızı fakirleştiren model. Bu Kemal Derviş modelini değiştireceğiz. CHP, Kemal Derviş'i geri getireceğim diyor. MHP de 2000 senesinde bunu yurtdışından getiren parti. Derviş modeli mi Erbakan modeli mi? Erbakan modeli nasıl? 96-97'de Türk İş Başkanı Bayram Meral yüzde 30 zam istedi, Erbakan yetmez diyerek yüzde 50 verdi. 6 ay sonra bir yüzde 50 daha verdi. Emekliye 3-5 katı zam verdi onlar da harcadı, esnaf iş yaptı, fabrikalar harıl harıl çalıştı. İşsizlik yüzde 7'den yüzde 5'e düştü. Şuanda yüzde 13. Bu seçim bunun seçimidir. Ekonomik model olarak ne istiyorsunuz onu seçeceksiniz. Gelin kendinize ve ülkemize bir iyilik yapın, Saadet Partisi'ni destekleyin” diye konuştu.

 İMAM KREDİ BORCU YÜZÜNDEN KENDİNİ CAMİ AVİZESİNE ASTI

Niğde'de bir imamın kendisini cami avizesine asarak intihar ettiğini belirten Özdemir, Şuanda bu toplumun içinde en son kredi kullanacak olan imamdı, ona da kredi kullandırdılar. Bu toplumun içinde en son intihar edecek adam imamdı, onu da intihar ettirdiler. En son intihar edilecek yer camiydi, o da kendini camide astı. Aslında bu olay çok manidardır. Bu AKP ve Derviş modelinin sonunu göstermektedir. Eğer daha devam edecek olursak toplumumuzun büyük bir kesimi cinnet haline girecek. Herkesin borcu var, herkes bankaya borçlanmış durumda, herkes kredi kartı ve banka kredisine batmış durumda” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71