www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Destanlar hiçbir zaman bitmeyecek

Destanlar hiçbir zaman bitmeyecek

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, ?Dünyada emsali olmayan bir savaşın adı olan Çanakkale destanı, güçsüzün, güçlüyü iman gücü ile nasıl yeneceğini dünyaya yaşayarak göstermiştir? dedi.

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, "Tarihin akışını, İslam âleminin ve Türk dünyasının kaderini değiştiren, uğruna 250 bin vatan evladını şehit verdiğimiz ve en sonunda Türk´ün dirilişini ve kutlu şahlanışını düşmana ispat ettiğimiz Çanakkale Savaşı´nın yeni bir yıl dönümü içerisindeyiz. Dünyada emsali olmayan bir savaşın adı olan Çanakkale destanı,  güçsüzün, güçlüyü iman gücü ile nasıl yeneceğini dünyaya yaşayarak göstermiştir. Anadolu´nun yiğit evlatları, milli kimliğimizden aldığımız feyz ile birlikte azim ve kararlılıkla girdiğimiz bu destansı mücadelen muvaffak olarak çıktık. Bugün ise gençlerimize, evlatlarımıza ve dolayısıyla tüm milletimize bu destanın nasıl kazanıldığını en iyi şekilde anlatmamız gerektiği kanaatindeyim. Bu destan kolay yazılan bir destan olmadığı gibi, birçok şeyden feragat ederek, ailesinden,canından vazgeçerek, sadece vatanın ve milletini korumak için oraya gelen büyüklerimizin verdiği mücadele ile yazılmıştır. Şahadet deyince, gazilik deyince, Türklük deyince gözleri yaşarmayan,  Al bayrağı görünce içi kıpırdamayanlar, bu destanın ne anlama geldiğini hiç bir zaman anlayamayacaktır. Bu destan kökü mazide, dalı atide olan bir devletin yazdığı yüzlerce destandır biridir. Milletimizin gücü ve kararlılığı ile destanların sadece ismi değişir, ancak destanlar yazılmaya devam edilir. Kürşad´ın baskını, Fatih Sultan Mehmet Han´ın İstanbul´u fethetmesi, Çanakkale Destanı gibi destanlar tarihimizde hiç bir zaman bitmeyecek, gelecekte de yenileri yazılacaktır. Dün Çanakkale´de yazdığımız destanın farklı bir boyutunu bugün gönül coğrafyamızın kapsamında sınırlarımız içerisinde bulunan Afrin´de yazıyoruz. Tarihi şan ve şerefle olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin´de sivil hassasiyeti ile yürüttüğü operasyonda tüm dünyaya destan yazıyor. Türk´ün kılıcı keskin, bileği serttir" şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25