www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DESTEK BEKLİYOR

DESTEK BEKLİYOR

İnegöl Ağaç İşleri Sanayinde bir fabrika binasının boyasını yaptığı sırada, hemen yakınındaki yüksek gerilim hattına kapılarak ağır şekilde yaralanan 33 yaşındaki Mizan Mirza, geçirdiği 11 ameliyat sonrasında 2 eli ile 2 bacağını kaybetti. Genç adam şimdi

GEÇİNEBİLMEK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Yaşanan talihsiz olaydan sonra 2 elinin ve 2 bacağının kesildiğini belirten 33 yaşındaki Mizan Mirza, “Bunlar için 1 ay içerisinde 11 ameliyat geçirdim. Doktorlar bana ve aileme kollarımın ve bacaklarımın elektrik yanıklarından ötürü oluşan damar yanmalarından dolayı kesilmesi gerektiğini söylediler. Şuan herhangi bir işte çalışamıyorum ve aileme bakmakla yükümlüyüm. Şuan hiçbir gelirim yok. Zor şartlar altındayım. Devlet büyüklerinden ve İnegöllü işadamlarından biyonik protezler için yardım istiyorum. Bunları kendimi tekrar geçindirebilmek için istiyorum. Bu konuda başvuru yaptım, bekliyorum. Kendi imkânları olanlar bu biyonik protezleri alabiliyorlar fakat bizim durumumuz olmadığı için beklemek durumundayız” şeklinde konuştu

-------------------------------------------------------

9 Ocak 2014 tarihinde Ağaç İşleri Sanayisi’nde bir inşaatta boya yaparken yüksek gerilime kapılarak ağır şekilde yaralanan Mizan Mirza uzun süre tedavi gördükten sonra ellerini ve bacaklarını kaybedince hayatı kâbusa döndü. Protez el ve bacak alabilmesi için önüne konulan yüksek meblağları karşılaması mümkün olmayan ve tek dayanağı ailesi olan Mirza, İnegöllü hayırseverlerin desteğini bekliyor.

 

SADECE ACI HİSSEDİYORDUM…

Akhisar Mahallesi 187. Sokak üzerinde bulunan ikametinde, gazetemiz muhabirlerinden Onur Bayraktar’a yaşadığı o feci kazayı anlatan Mizan Mirza, “İnegöl’de fabrika boyarken sundurmanın üzerindeydim. Çalıştığım sırada aşağıya sarkan yüksek gerilim hattı 70-80 santimetrelik mesafeden beni kendisine çekti. 34 bin voltluk bir akıma kapıldım. Bir anlık çarpma oldu ve sonra beni 3 metreden yere fırlattı. O an bilincim açıktı ve sadece acı hissediyordum. Ayaklarım ve ellerim yanıyordu. Daha sonra iş arkadaşlarım olayı 112’ye ihbar ettiler. Alana gelen ambulans ile İnegöl Devlet Hastanesi’ne sevk edildim. Ondan sonra da Uludağ Üniversitesi’ne sevk edildim. Orada 80 güne yakın bir süre tedavi gördüm. Bu sürecin 55-60 gününde yoğun bakımda kaldım” dedi.

 

TEKRAR GEÇİNEBİLMEK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Elektrik çarpmasından sonra 2 elinin ve 2 bacağının kesildiğini belirten Mirza, “1 ay içerisinde 11 ameliyat geçirdim. Doktorlar bana ve aileme kollarımın ve bacaklarımın elektrik yanıklarından ötürü oluşan damar yanmalarından dolayı kesilmesi gerektiğini söylediler. Şuan herhangi bir işte çalışamıyorum ve aileme bakmakla yükümlüyüm. Şuan hiçbir gelirim yok. Zor şartlar altındayım. Devlet büyüklerinden ve İnegöllü işadamlarından biyonik protezler için yardım istiyorum. Bunları kendimi tekrar geçindirebilmek için istiyorum. Bu konuda başvuru yaptım, bekliyorum. Kendi imkânları olanlar bu biyonik protezleri alabiliyorlar, fakat bizim durumumuz olmadığı için beklemek durumundayız” şeklinde konuştu.

 

OLAY;

Edinilen bilgiye göre olay; 09.01.2014 tarihinde saat 09.00 sıralarında Mobilya sanayi ağaç işleri bölümü Tandoğan Caddesi üzerinde bir inşaatta meydana geldi. İnşaatta alçı işi yaptığı öğrenilen 33 yaşındaki Mizan Mirza, bu sırada elindeki demir parçanın yüksek gerilim hattına değmesi ile elektrik akımına kapılarak ağır şekilde yaralandı.

 

Elektrik çarpması nedeniyle iki eli ve vücudunda derin yanıklar oluşan Mizan Mirza, inşaatta çalışan diğer personelin durumu fark etmesi üzerine olay yerine çağırılan 112 Acil Servis Ambulansı’yla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan yaralı işçinin ellerinde elektrik çarpmasına bağlı olarak ciddi yanıkların oluştuğu öğrenildi.

 

Devlet Hastanesi acil servisinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Mizan Mirza ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19