www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DEV YATIRIM

DEV YATIRIM

Oylat yolu üzerinde devam eden Hamamlı Köprüsü inşaatını ve yol yapım çalışmalarını inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, köprünün yılbaşından önce tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Oylat yolu üzerinde devam eden Hamamlı Köprüsü inşaatını ve yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

27 KİLOMETRELİK YOL SICAK ASFALTLA KAPLANACAK

Yol çalışmalarını inceledikten sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Bursa´mızda karayolu ulaşımı ile ilgili yapmış olduğumuz birçok çalışma var ve Bursa´mızın en güzel ilçesi İnegöl´ümüzde de özellikle İnegöl´ümüzü Bursa ve Ankara´ya bağlayan yolların duble yapılması, Yenişehir yolunun inşaatının devam ediyor olması ve İnegöl ile Türk turizmi için önem arz eden, Bursa ve İnegöl´ü aşağıya doğru bağlayan Domaniç yolunun belli bölümlerindeki inşaat çalışmalarını bugün yerinde inceliyoruz. Turizm yolu olan Oylat yolunun Gündüzlü ile Oylat arasındaki 9 kilometrelik alan bitmişti. O alanın devamında Gündüzlü ile Ankara yolu arasındaki 6 kilometrelik yolun Hamamlı Köprüsü´nün de içerisinde bulunduğu yeni inşası ve yolların da belli oranda düzeltilerek trafik akışının daha rahat hale getirilmesi ve akabinde de Ankara yolu ile Gündüzlü yolu arasının sıcak asfalt yapılması işlemini yerinde inceliyoruz. Yolun Hamamlı´ya kadar olan bölümü bugün bitirilecek. Köprüye kadar olan kısmı da önümüzdeki hafta yapılacak. Eski asfalt kazılıyor, alt temel malzeme ile beraber sıcak karışım asfalt yerine inşa ediliyor. Köprümüz de sene sonuna kalmadan bitecek. Devam eden kısmı da sıcak karışım olarak inşa edilecek. Dolayısı ile böylece İnegöl´ümüzün çok değerli markası Oylat yolu sağlıklı hale getirilecek. Yukarıda bazı kaymalar var. Özellikle Saadet Mahallesi yol ayrımında S virajı diye bildiğimiz yerde kazıklarla yolun sağlamlaştırılması çalışması var. Hilmiye´de yol sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor. İnşallah 27 kilometrelik İnegöl-Oylat yolunun tamamı sıcak asfalt ile güvenli bir şekilde, korunaklı bir şekilde, genişletilmiş bir şekilde inşa edilecek. Hamamlı´dan Gündüzlü´ye kadar olan bölüm 12 metre platform olarak gerçekleştiriliyor. Bitim için sene sonunu hedefliyoruz ama sanırım müteahhit firma o zamana gelmeden bitirecek? dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİ DOMANİÇ YOLU İÇİN BİR ARAYA GELECEK

Tahtaköprü´de Eskikaracakaya Mahallesi yoluna bağlanan hemzemin geçidin çatladığını aktaran Şahin, ?Neredeyse yıkılmak üzere. Buradan oraya geçerek orayı sağlamlaştıracaklar. Kurban Bayramı´nın ardından Mesudiye Altgeçidi ile beraber Kulaca Altgeçidi´nin inşasına başlayacaklar. Hedefimiz bir sonraki yaz mevsimine kalmadan bu işlerin bitirilmesidir. Mezit´te de 4 ve 5. köprülerin eskileri yıkılarak yenileri yapılacak. Ulaştırmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde başlayan 15 bin kilometre duble yolun sonra 2. 15 bin kilometre duble yol ile birlikte inşası, konforlu hale getirilmesi, köprülü kavşaklarla trafiğin düzenli akışının sağlanması çalışmalarında Bursa´mızın bütün ilçeleriyle beraber, İnegöl ilçemizde de devam ediyoruz. Emeği geçen herkese müteşekkiriz. Çok güzel bir yol olacak. Trafik düzenli bir şekilde devam edecek. Oylat´a seyahat eden, Domaniç´e seyahat eden insanlar konforlu bir şekilde seyahat edecekler. Siyasette hedef ve proje bitmez. Bundan sonraki orta vadeli projemizde Kütahya Milletvekilleri ile bir araya gelerek Domaniç yolunu daha sağlıklı bir şekle getirmek istiyoruz. Geçen hafta mecliste soruşturma önergesinin görüşülmesi aşamasında Kütahya Milletvekillerimiz ile bir araya geldik. İnşallah meclis açılması ile beraber Kütahya Milletvekillerimiz ile beraber, Domaniç yolunun da mevcut yol üzerinde veya iyileştirme platformlarıyla beraber daha kaliteli hale getirilmesi için mücadele vereceğiz. Türkiye´nin ve insanımızın ulaşmak istediği mesafeye kaliteli, zamanında, konforlu bir şekilde, trafik kazalarına da mahal vermeyecek şekilde, güvenliği artırılmış bir şekilde ulaşmasına imkân sağlamış olacağız. Allah hepinizden razı olsun. Hamamlı´ya nasıl sulama projesi yaptıysak, kanalizasyon ile alakalı çalışmamız devam ediyorsa anayol üzerindeki yolunu da iyileştirerek Hamamlı´mızı şehrin merkezi haline getirmiş olduk. Çok kaliteli bir çalışma oluyor? şeklinde konuştu.

 

SIRADA ALİBEYKÖY VE KULACA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI VAR

Eski tek araçlık köprünün yeni köprü bittikten sonra kullanılmayacağını belirten Şahin, ?Bu köprüde 50´nin üzerinde insan hayatını kaybetti. Sadece İnegöllü, Oylatlı, Gündüzlülü, Hamamlılı değil burada seyahat eden birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Oylat Köprülü Kavşağı ve Hasanpaşa Köprülü Kavşağı´nın yapılmasından sonra hamd olsun ölümlü trafik kazası olmadı. Çok ufak tefek maddi hasarlı oldu, onlar da sürücülerin dikkatsizliğinden. Demek ki tedbir bir takım kazaların başımıza gelmesini önlemeye de vesile oluyor. Bu tarz çalışmalarda sırada Alibeyköy ve Kulaca Köprülü Kavşağımız var. Onlarla ilgili çalışıyoruz. Projeleri hazırlandı. Yakın zamanda siyaset kurumu olarak bu konuyla da ilgileneceğiz. Bürokrasi ile birlikte buranın da yapımı konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Seçimlerden önce söz verdik. Yerine getirmek için de projemiz hazır. Hükümet kurma sürecimiz var. Bu konularla ilgili sıkıntılar atlatılınca sırada o var? dedi.

 

Şahin, yapımı devam eden Hamamlı Köprüsü´nün 12 metre genişliğinde olduğunu, köprü üzerinde sağ ve soldan olmak üzere 1´er metre yaya yolunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00