DEVA Partisi’nden E-Scooter Eleştirisi

DEVA Partisi’nden E-Scooter Eleştirisi

Deva Partisi İnegöl Çevre ve Şehircilik Politika Başkanı Hakan Alkan, İnegöl’de özel bir şirket tarafından hayata geçirilen E-Scooter uygulamasına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Yazılı bir açıklama yaparak E-Scooter uygulamasına ilişkin sorular yönelten Deva Partisi İnegöl Çevre ve Şehircilik Politika Başkanı Hakan Alkan, “E-Scooter sunumunda bir Belediye Başkan Yardımcısı, bir şirket yetkilisi, bir de Ak Parti yöneticisi vardı. Hatta belediye tanıtım videosu bile yayınladı kendi sayfasından. Bu da uygulamanın özel bir şirket tarafından yapılsa bile hem belediye, hem de Akparti tarafından sahiplenilmiş demektir.Bu uygulamanın ileride oluşturacağı bütün sorunlardan da müteselsilen sorumlular anlamına gelir. Şehrin nüfusuna yetmeyen bir emniyet personeli sayisi var zaten. Bir de bu uygulamanın güvenliği konusunda onlara yük binecek mi? 16 yaş altı binilmesi uygun değil diyor? Uygun mu değil, yasak mı? Yasaksa cezası var mı? Varsa ne kadar ? Kask takmadan binilmesi uygun değildir diyor ? Uygun değil mi yasak mı?Yasaksa cezası var mı? Cezayı kim uygulayacak? Zabıta mı Polis mi? Ceza tutarı belli mi? Daha önceki kaymakan zamanında motorsiklet ve bisikletlerin kaldırımda dolaşması yasaktı? Hâlâ yasak mı? Hadi yasak değil, hangi kaldırımlar var?Yasaksa e-scooter lar için de geçerli mi? Değilse caddede mi gezecekler? Trafik kurallarına aykırı bir durumda cezai işlem nasıl yapılacak? Ukome bu konularda bu kadar hızlı karar verip uygulamaya geçiriyor da, Kültürpark' ın motorlu araç trafiğine kapatılması kararını neden yıllardır alamıyor?”

 

Bir soru daha ? 

 

150 milyon liralık Belediye Binası inşaatı bittiğinde önüne koyacağınız otobüs durağı kararının yerini İnegöl Belediyesi mi alabilecek mi, yoksa Bursa Büyükşehir Belediyesi mi ? Bu kadar yetkisiz iken neyin peşindesiniz? Deva Partisi İnegöl İlçe teşkilatı olarak söz veriyoruz , bu şehir yaşanabilir bir kenet haline getirmek için muhalefette iken de, yönetime geldiğimizde de durmadan çalışacağız.” 

 

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07