www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Devlet Hastanesi´nden Konferans

Devlet Hastanesi´nden Konferans

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, İnegöl Devlet Hastanesi´nde ´Bağışıklama ve aşının önemi´ konulu konferans düzenlendi.

İnegöl Devlet Hastanesi´nde gerçekleştirilen konferansa, İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Konferansta ilk olarak konuşan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma Kuzhan, "İnegöl´de olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bizler kollarında çiçek aşısı izi olan, son nesiliz herhalde. Bizden sonra kalmadı. Gerçekten bağışıklama 65 yaş üstü yaşlılarda, bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıklara karşı, ölmeleri ve sakat kalmaları engellemek adına çok büyük bir halk sağlığı hizmeti. Mesleğe başladığımız yıllarda sokak sokak gezdik. Pek çok toplumsal aşılamalar yaptık. Çok şükür ki şuanda uzun yıllardan beri ülkemizde gözükmeyen çocuk felci gibi hastalıkları önlemeyi başardık. Yeni yetişen sağlıkçı arkadaşlarımız ile birlikte bunlara devam ederiz diye düşünüyoruz"  dedi.

İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Hayrettin Göçmen ise, şu ifadeleri kullandı: "Dünya Aşı Haftası 2015 yılından bu yana 24 - 30 Nisan tarihlerinde kutlanmaktadır. Aşılama, en etkili halk sağlığı müdahalelerinden biridir. Aşılanmanın, hem kişisel hem de toplumsal yararları vardır. Kişisel olarak aşılanan kişiyi hastalıklardan ve onların yol açtığı sakatlık ve ölümden korur. Aşılanmanın toplumsal yararları ise aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerden oluşan toplumlar hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler ve bu yolla henüz aşılanmamış kişiler ile aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olan kişilerin de korunması sağlanmış olur. Başta çocuklarını aşılatarak hem onları hem de aşılanamayan çocukların korunmasını sağlayan anne ve babalara, aşılama çalışmalarını yürüten ve destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36