www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Devlet sahip çıktı

Devlet sahip çıktı

Akhisar Mahallesi’nde ikamet eden anne ve oğlunun içler acısı durumuna devlet sessiz kalmadı. Yalnız yaşayan ve rahatsız olan anne ve oğlu Bursa'ya sevk edilerek tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre Akhisar Mahallesi karalar yolu üzerinde ikamet eden yaşlı kadın ve oğlu hasta oldukları için komşuların yardımıyla ayakta durabiliyorlardı. Kaldıkları evde yaşamanın imkansız olduğunu gören komşuları durumu polis ekiplerine haber verdi. Gelen ekipler olay yerine sağlık görevlilerini çağırdı. Ancak yaşlı kadın Mediha K. gelen görevlilere zorluk çıkararak tedavi olmayı ret etti. Bunun üzerine gelen ekipler geri dönmek zorunda kaldı. Bir hafta sonra bu kez İnegöl Kaymakamlığı devreye girerek söz konusu eve tekrar ekip gönderildi. Gelen ekipler evde kalan Mediha K. ile oğlu Kadri K.'yı zorda olsa ikna edip İnegöl Devlet Hastanesine ambulansla getirdi. Burada yapılan tedavinin ardından anne ve oğul Bursa'ya sevk edildi. İnegöl belediyesi çöp haline dönen evde temizlik çalışması yaparak yeniden düzenleyecek. Tedavilerinin ardından anne ve oğlu aynı yerde yaşamaya devam edeceği öğrenildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban; “Mediha ablamız Akhisar Mahallesinde ikamet ediyor. Burada çok zor şartlarla yaşadığını bize orada oturan mahalle sakinleri ve Akhisar Mahalle muhtarı Oktay Garip bey ilettiler. Tabi bizde bununla alakalı sağlık kuruluşlarımızla, sağlık müdürlüğümüzle, Devlet hastanemiz, Başhekimimizi arayarak önce sağlık yönüyle destek verilmesini talep ettik. Gerçekten evin çok kötü şartlarda olduğunu gördük ve burada sosyal yardımlaşma derneğimizin katkı ve destekleri ile İnşallah evinin malzemelerini, temizliğini, konforunun artırılması konusunda çalışmaları başlatacağız. Ancak tabi önce Mediha hanımın sağlığı önemli. Bununla ilgilide Dört çelik ruhu ve sinir hastalıkları hastanesine oğlu ile birlikte yatırıldı. Allah öncelikle kendisine sağlık, sıhhat versin inşallah. Bu konu ile alakalı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz tüm vatandaşlarımızın güzel bir şekilde yaşamasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızda bu konuda duyarlı oldukları içinde kendisine çok teşekkür ediyorum. Akhisar Mahallesinden eski meclis üyemiz Refika Hanım bize konuyu iletmişti. Yine Akhisar mahalle muhtarı Oktay beyde konunun takipçisiydi.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25