www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Devletimizin Yanındayız

Devletimizin Yanındayız

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, Reza Zarrab üzerinden Türkiye´nin muhatap olduğu bir süreç yaşandığını belirterek; ?Türkiye´nin maruz kaldığı operasyona karşı bizler devletimizin yanındayız? dedi.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde ABD´de Reza Zarrab´ın tanıklığıyla devam eden dava ve yolsuzluk iddiaları üzerinden Türkiye´ye karşı başlatılan operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ?Türkiye´nin maruz kaldığı operasyona karşı bizler devletimizin yanındayız.Devlet, topyekûn bir keyfi sisteme evrildi. Meşru demokratik siyasetin tüm sınırlarının silikleştiği, hatta yok olduğu bir zemin ve zamanda Türkiye, hepimizin üzüntüyle takip ettiğimiz can alıcı, derinden sarsılmalar yaşıyor. Çok uzun zamandır uygulanmakta olan dış ve iç politika ile devletin topyekûn keyfi bir sisteme evrilişi süreci dolayısıyla Türkiye, içeriden de dışarıdan operasyonlara açık hale getirildi.  Devletin bağışıklık sistemi; ´Egemen´ bir devletten ziyade, şahısları merkeze alan bir anlayışla, kişileri koruma refleksi üretiyor. Bu sürecin son perdesinde izlediğimiz manzara; Reza Zarrab üzerinden koskoca Türkiye Cumhuriyeti´nin muhatap olduğu süreç ve muamele! Geldiğimiz noktada görüyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bakanlarının ve yöneticilerinin zafiyeti, Türk devleti ve Türk milleti aleyhine, Milli Güvenlik açığına dönüşmüştür!Bu noktada Demokrat Parti olarak tavrımız çok net! Tavrımız; önce hainlerle, sonra hırsızlarla ve yolsuzlarla sonuna kadar mücadele etmektir! Şuandan itibaren vatandaşından siyasetçisine kadar hepimiz; FETÖ ihanet şebekesinin ağzı ve saikleriyle Türkiye´yi uçuruma sürükleyecek bir tavır yerine, sorumluluk seviyesi yüksek bir tutum almak zorundayız! Türkiye´nin maruz kaldığı operasyona karşı bizler devletimizin yanındayız. Ama bir şekilde bu usulsüzlüklere ve yolsuzluklara bulaşanları da hiç kimse ´benim hırsızım´ mantığıyla milli bir dava haline getirmesin! Türkiye ancak ve ancak kendi demokratik ve hukuki süreçlerini işleterek bu tür operasyonlara karşı modern bir devletin vermesi gereken cevabı verebilir. Bu yaşanan skandalların siyasi boyutunda da adi suç boyutunda da sorumluluk sahipleri, derhal çıkıp hesap vermelidir! Aksi durumda bu operasyonlara devam edileceğini öngörebilmek gerekir? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19