www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

DEVLETİN KİTAPLARI YETERSİZ Mİ?

DEVLETİN KİTAPLARI YETERSİZ Mİ?

Devletin verdiği ders kitaplarını yetersiz bulan okul idareleri, öğrencilerini yardımcı kitap almaya zorluyor. Öğrenciler, okul idarelerinin verdiği kitapları ise sadece anlaşmalı kitapevlerinden bulabiliyor. Öğrenci velileri ise okulların bazı kitapevle

İlçemizde binlerce öğrenci yeni ders zilinin çalmasıyla sınıfları doldurdu. Ancak 2019-2020 eğitim öğretim yılı yine sancılı başladı. Milli eğitim bakanlığının her yıl okullara gönderdiği ders kitapları yine okul idareleri tarafından yetersiz bulundu.

VELİLER ŞAŞKIN

Ders kitaplarını yetersiz bulan okul idareleri, öğrencilere yardımcı kitap almaları için yeni bir liste verdi. Hemen hemen her ders için yardımcı kitap isteyen okul idarelerinin bu tutumu sonunda velileri isyan ettirdi. Kitapların devlet tarafından karşılandığını bilen ve sadece defter kalem gibi ihtiyaçların alacağını zannede veliler, okulların gönderdiği yeni yardımcı kitap listesiyle adeta neye uğradığını şaşırdılar.

KİTAPLAR YETERSİZSE VERİLMESİN

Öğrencilerin sadece okulların anlaşmalı olduğu kitapevlerinde alabildiği yardımcı kitapların, bir veliye maliyeti 100 ila 200 TL arasında değişiyor. Okul idarecilerinin her yıl yardımcı kitap istemesinden şikayet eden veliler, ?Bu nasıl bir eğitim sistemidir ki, milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlar, devletin vermiş olduğu kitapları yetersiz buluyor ve yardımcı kitap istiyor. Gerçekten bu kitaplar yetersiz ise devlet bu kitapları vermesin ve kitap işini okulların instiyatifine bıraksın.?



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29