DEVRİLEN OTOBÜSTE CAN PAZARI

DEVRİLEN OTOBÜSTE CAN PAZARI

Mersin'den Balıkesir'e gitmekte olan özel bir firmaya ait şehirlerarası yolcu otobüsü, İnegöl Kalburt mevkiinde bir kamyonun sıkıştırması sonucu yoldan çıkarak devrildi. Kazada 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

 

 

Edinilen bilgiye göre kaza dün saat 06.45 sıralarında İnegöl Kalburt mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Mersin`den aldığı yolcularla Balıkesir istikametine gitmekte olan 36 yaşındaki sürücü Mehmet Veysi Korkar idaresindeki 34 EG 7544 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, İnegöl Kalburt mevkiine geldiği sırada, solundan geçen kamyonun sıkıştırması sonucu yoldan çıktı. İçerisinde 5 yolcu ve 4 personelin bulunduğu otobüs şarampole düşerek tarlalık alanda yan yattıktan sonra durabilirdi.

 

DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Meydana gelen kazada, otobüs sürücüsü Mehmet Veysi Korkar’ın yanı sıra yolcu olarak seyahat etmekte olan 40 yaşındaki Mehmet Dilekçi, 33 yaşındaki Elmas Gökçe, 7 yaşındaki kızı Aleyna Gökçe, 22 yaşındaki Kevser Yılmaz ile Suriye uyruklu olduğu öğrenilen 25 yaşındaki Omar Bawaduqsi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulanslarında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırılarak, tedavi altına alındılar. Hastanede yapılan kontrollerde 40 yaşındaki Mehmet Delikçi’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

YOL TRAFİĞE KAPANDI

Kazanın ardından Ambulans, İtfaiye ve diğer ekiplerin rahatlıkla geçişleri için İnegöl`den Bursa istikametine gidiş yönü bir süre araç trafiğine kapatıldı. Yolun kısa süreli kapatılması nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluşurken, ambulansların yaralıları alıp olay yerinden ayrılmalarının ardından yol kontrollü olarak araç trafiğine açıldı.

 

RÜYA SANDIM

Kazayı yara almadan atlatan otobüsün muavini Ergün Erdoğan ise, “Arkada uyuyordum, kalktım rüya sandım. Cama çarpmışım, bir tane yolcu vardı onun üstüne düşmüşüm. Kamyonun birisi bizi sollamak isterken, birden bizim otobüsün önüne kırmış, bizim şoför de kenara kaçayım derken devrilmiş” dedi.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54