www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Deydinler'de Hıdrellez Coşkusu

Deydinler

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Deydinler Mahallesi'nde gerçekleştirilen Hıdrellez Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu programda 4 bin kişilik bulgur ve ayran ikram edildi.

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Deydinler Mahallesi Bayraktepe mevkiinde gerçekleştirilen Hıdrellez Şenliği büyük ilgi gördü. Programa; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve ilçe protokolünün yanı sıra siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İSTİYORUZ

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, Bugün Deydinler Köyü'nde Bayraktepe mevkiinde Hıdrellez şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce 6 Mayıs günü yani Hıdrellez günü dernek önünde sembolik olarak o günün anlamına kutlama programımızı yapmıştık. Bugün de burada tüm İnegöl halkımızın ve Bursa ile Türkiye'nin değişik yerlerinden misafirlerimizin katıldığı etkinliğimizi yapıyoruz. Etkinliğimizde kültürümüzde var olan bulgur pilavı ve ayran ikram ediyoruz. 4 bin kişilik ikramımız var. Kur'an-ı Kerim okunması ile başladık, akabinde mehter ve kılıç-kalkan ekiplerinin gösterileri olacak. Yine oyun ve eğlencelerle programı devam ettireceğiz. Böylelikle Hıdrellezi güzel bir şekilde kutlayacağız. Hıdrellez Türk kültüründe bahara eriştir. Bugün buraya katılan ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burayı bize açan Deydinler köyüne, muhtarımıza, kooperatifimize teşekkür ediyoruz. Maddi desteklerini sağlayan sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek. Amacımız Türk kültürünü, değerlerimizi insanlarımıza yaşatmak ve gelecek nesillerimize bunu aktarmaktır. Programa yoğun katılım gerçekleşti. Biz de gelen insanlarımızla bu günü akşam vaktine kadar güzel bir şekilde kutlayacağız” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19