www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dikkat uygulama başlıyor

Dikkat uygulama başlıyor

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz yaptığı açıklamada, 1 Aralık 2018-1 Nisan 2019 tarihleri arasında Kış Lastiği olmayan yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ?Kış Lastiği´ takma zorunluluğunun olduğunu belirten İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, kış aylarında yollarda hem insanları mağdur etmemek, hem ticaretin aksamasının önüne geçmek için önlem alındığını ifade ederek, `Aslında kış aylarında yolları kapatan kar değil, gerekli  önlemleri almayan araçların sürücüleridir`ifadelerini kullandı.

715 TL CEZASI VAR

Kış şartlarına göre önlem almamış, ?Kış Lastiği´ olmayan araçların, zaman zaman yolun tamamen kapanmasına neden olduğunu ifade eden Bahattin Korkmaz, ``Bu durum yolların tamamen kilitlenmesine, insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için bir çok önlem alınıyor. Yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar, Kış Lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. Hususi otomobiller de kapsama alındı. 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren 1 Nisan 2019 tarihine kadar kış lastiği takılmayan yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmeyecek. Böylelikle önemli ölçüde, kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önüne geçilmiş olacak. Kış lastiği ile ilgili kurallara aykırı hareket edenlere 715  TL para cezası uygulanacak. Yol kenarı denetlemelerinde denetçiler, kurallara uygun olmayan araçlara, idari para cezası karar tutanağı ile ceza kesecek ve araç, denetimle görevli olanlar tarafından, lastik değiştirebileceği en yakın yerleşim birimine gönderilecek. Yerleşim yerinin adı, idari para cezası karar tutanağı üzerinde belirtilecektir" diye konuştu. Vatandaşların kurallara riayet etmeleri gerektiğini söyleyen Korkmaz, ?Aksi halde cezai işlem uygulanacak. Kimse cebinden fazla para çıkmasını istemez. Ama devletimizin koymuş olduğu kanunlar, kesinlikle bizim yararımızadır. Kış aylarında kazaların arttığını biliyoruz. Bunun önüne geçmek için önlemlerimizi almamız gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın kış lastiklerini hazırlamaları gerekiyor? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01