DİL KURSUNA YOĞUN İLGİ

DİL KURSUNA YOĞUN İLGİ

İnegöl Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Burhanettin Özdemir, açtıkları İngilizce, Arapça, Rusça ve Boşnakça dil kurslarına ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

 

İngilizce kursunu 3 grup halinde devam ettiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, ?Halk Eğitim Merkezi olarak yabancı dil kurslarına ağırlık veriyoruz. Şuan İngilizce kursu üzerindedaha fazla istek var. 3 grup halinde kursumuz devam ediyor. Seviye A-2 dediğimiz bir sonraki seviye kursumuzu da açtık. Bunun dışında diğer dil kurslarına da talepler var. Önümüzdeki günlerde Arapça, Rusça ve Boşnakça kurslarımızı açacağız. Bunların grupları oluştu. Öğretmenlerimiz de hazır. Önümüzdeki hafta inşallah hem Arapça hem Rusça hem de Boşnakça kurslarımızı açacağız. Boşnakça kursumuzu İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile beraber ortak organize ediyoruz. Yine dil kursları içinde yabancılara Türkçe kurslarımızda bunun içinde var. Bildiğiniz gibi İnegöl´de 7-8 bin civarında Suriyeli mülteci kardeşlerimiz var. Bunlara yönelik de hem yetişkinlere hem de öğretim çağında olan öğrencilere Türkçe öğretme noktasında hizmetlerimiz devam ediyor. Pek çok okulumuzda bu kursu açtık. Yetişkinlere yönelikte 2. seviye kursu açmaya yönelik talepler var? dedi.

 

BULABİLDİĞİMİZHER YERDE KURSLARIMIZI YAPIYORUZ

Her yerde kurs açabildiklerini ifade eden Özdemir, ?Biz bulabildiğimiz her yerde kurslarımızı yapıyoruz. Merkez binamızda da tabi ki bu kurslar var. Bazı okullarımızda akşamları açıyoruz. Mesela Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu´nda akşamları pek çok kursumuz var. Bazı dil kurslarımızı da orada açacağız. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla açtığımız kurslarımız var. Boşnakça kursumuzu İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile beraber yapıyoruz. Aynı şekilde BAL-GÖÇ Derneğiyle kurslar açtık. Bu sene de kurslarımız devam ediyor. Hem hemşeri dernekleriyle olsun, hem de okullarımızda kurslarımızı yapabiliyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07