DİLEKÇE CUMHURBAŞKANINA İLETİLDİ

DİLEKÇE CUMHURBAŞKANINA İLETİLDİ

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 20. dönem Muhtarlar Toplantısı´na katılan İnegöllü muhtarlar, İnegöl´ün il olması yönündeki taleplerini dilekçe ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ilettiler.

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, dün dernek binasında muhtarlar ile birlikte gerçekleştirilen toplantıda, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak dilekçede yazılı bulunan detayları kamuoyu ile paylaştılar.

CUMHURBAŞKANINA İLETİLEN MEKTUBU PAYLAŞTI

Beştepe ziyareti ile ilgili konuşan Kayman, ?Cumhurbaşkanımızın 20. dönem muhtarlar toplantısına davet ettiği 5 İnegöllü arkadaşımız vardı. Muhtarlarımız geçtiğimiz Çarşamba günü Beştepe´ye ziyarette bulunarak İnegöl´ün il olması konusunda kendilerine sunulan İnegöl adına bir metin var. Bunu da kamuoyu ile paylaşmak üzere takdim ediyoruz. İnegöl´ümüz il olursa muhtarlarımızın yüzde 100 desteği vardır? diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sundukları dilekçeyi paylaştı. Sunulan dilekçede; ?Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara tarihimiz boyunca birçok defa maruz kaldık. Demokrasi tarihimiz ve milli birlik ve bütünlüğümüze karşı son olarak 15 Temmuz 2016 günü haince darbe vurulmaya çalışıldı. Ne var ki milletimiz sizlerin önderliğinde bu girişime dur demeyi bildi, bu kalkışmayı püskürttü. Dünya üzerinde birçok ülkenin bu şekilde bir kalkışmayı bastıramayacağı, bastırsa bile neticesinde ortaya çıkacak olan buhranlarla mücadele edemeyeceği açıktır. Ülkemiz bugün; milli birlik ve beraberliğine her halükarda sahip çıkan bir halka, icraatlarına son hızıyla devam eden bir hükümete ve bu hükümete gönül vermiş ve inanmış yurttaşlarla doludur. Bursa ilimize bağlı İnegöl İlçemiz de yaklaşık 300 bin nüfusuyla, genciyle-yaşlısıyla bu hain darbe girişimine en ciddi tepkiyi vermiş, vatanımızı bölmek isteyen bu canavarlara karşı dik durmuştur. Halkımız günlerce süren demokrasi nöbetlerinde her türlü etnik kimlikten, her yaştan, her mezhepten, her kültürden farklı insanımızla adeta bir demokrasi şöleni yaşatmıştır. Her bir köşesi cennet ülkemizin her geçen gün büyüyen, gelişen ve ülke ekonomisine katkısı azımsanamayacak büyüklükte olan güzel şehri İnegöl hakkında yıllardır süregelen ?il olacak´ haberleri, İnegöl´ümüze gönül vermiş hemşerilerimizi heyecanlandırmaktadır. Gerçekten İnegöl´ümüz, genç ve dinamik yapısı, kültürel çeşitliliği, ülke ekonomisine katkısı, iç ve dış ticaret kapasitesi, yatırıma, iç ve dış turizme açıklığı, doğal güzellikleri ve sizlere inanmış yurttaşları ile ülkemizin gelişmekte olan gözde şehirleri arasında en ön sıradadır. Sayın Cumhurbaşkanım, güzide ilçemizin il olması yönündeki bu haklı vatandaş taleplerini göz ardı etmeyeceğinizden ve elinizden geleni fazlasıyla yapacağınızdan kuşkumuz yoktur. Ülkemizin büyümesi ve gelişmesi adına yapmış olduğunuz hizmetler ortadadır, bu hizmetler için halkımız adına en derin teşekkürlerimi iletmekle birlikte, ilçemiz İnegöl´ün il olması yolunda siz büyüklerimizin atacağı adımlar için sabırsızlıkla beklemekteyiz? ifadeleri yer aldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22