www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Diline sahip çık!

Diline sahip çık!

İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Uğur Sabri Çağlar, 14 Mayıs Türk Dil Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamasında; ?Diline,kimliğine sahip çık. İşyerine Türkçe isim koy, çocuğuna Türkçe isim koy. Türkçe düşün, Türkçe sev. Umudun ve niya

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Uğur Sabri Çağlar, ?Dünya üzerindeki bilinen en eski milletlerin en basında gelen Türk milleti,muhteşem tarihe bir o kadar da kültürel ve sanatsal mirasa sahip ulu bir millet, dünya tarihinde kaybolan yitik ve efsanevi hikayelerle abartılmamış engin bir millet,tarihe yön veren çağ açıp çağ kapayan bir millet özelliğinde olduğunu yine bilinen en eski milletlerden Çin ve Pers kaynaklarında da kanatlıdır.Tarihte 10-12 civarında alfabe kullanarak en fazla alfabe değiştiren millet yine Türk milleti olmuştur.Bilinen en eski yazılı eserlerimiz olan bengü taşlara işli Orhun Kitabeleri Türk tarihine damgasını vururken bir yandan da milletimizin Adriyatik´ten, Çin Seddi´ne kadar hüküm sürdüğü at üzerinde üç kıta yedi denize sahip olduğu masal veya hikâye değil gerçeğin ve tarihin ta kendisidir.Bu kadar sınırsız ve ulu devletler kurar iken İslam´dan önce de olsa bu ulu millet zulüm ve emperyalizmde rol oynamamış,dayatma ve kandan beslenmemiş,gittiği fethettiği vatan yaptığı topraklara kültür ve medeniyet götürürken dillerine örf gelenek ve dinlerine baskı yapmamıştır.Bugün milletimizi ve ecdadımızı barbar ilan edenlerin söyledikleri doğru olsa idi tüm dünya Göktürkçe konuşuyor,kendi dillerinde,hatta kültürlerinden bir kaç kelime dahi hatırlamıyor olurlardı.Neyse ki Sultan Alparslan Han´ın Anadolu´yu fethi ile Anadolu topraklarının son sahibi olan milletimiz,bu topraklara şan,şeref,adalet ve kültür getirmiş, Anadolu coğrafyasında bulunan edebiyata, farsça şiirlere ve Arapça yazı diline karşı yok edici bir tutum içine girmemiştir.Bu aziz milletimizin ulu ve kültürlü bir millet olduğunun ikinci kanıtıdır.İki asır Anadolu topraklarında yaşadıktan sonra cennet mekân Karamanoğlu Mehmet Han, Oğuzca, yani Öz Türkçe dilini korumak içinmuhtemelen iki asır tahammül gösterdiğimiz diğer milletlere ait bu günün FETÖ/PDY-PKK zihniyeti, bölücü hain ve fesatlar baş göstermiş olacak kita iki asır sonra dil fermanı yayınlamıştır.?Şimdengeru divanda,dergahta,mecliste,meydanda Türkçeden gayri dil kullanılmaya, kullananların boynu vurula´ der ve Türkçemizi kurtarmak için devlet gücü gösterme zorunluluğu duymuştur. Rahmet olsun" dedi. 

 

TÜRKÇE MODA OLACAKTIR

?Tüm dünyayı Türkçe okuyun? diyerek konuşmasını sürdüren Çağlar, ?Bizler Ülkücü Hareket olarak dilimize,benliğimize sahip çıkma konusunda, ecdada vefa,şehitlere ve şanlı tarihimize dua ile Allah (cc) ve rehber Kur´an´a yeminli, vatana ve Türk´e sevdalı,dışlamayan,birlikten beraberlikten yana bir gençlik, dilini, örfü ve geleneklere bağlı bir nesil duruşu Bozkurt, adı Türk,sazı,sözü Dili Türk, hayali Turan,düş´ü Türk-İslam´a yeniden sancaktar, Türk olan hedef ve yollarda bir adım zafere yaklaştıracağımız ulu davamızın neferleri ülkü ve ülkemizin yılmaz yıkılmaz savunucuları olarak devam edeceğiz.Buna yeminli ve kararlıyız. Türk gençliğine seslenmek istiyoruz; Batı´ya özenme kardeşim; ilmini,fenini, teknolojisini al diyecektik,bunları da çocuk öldürmek için,savaş için kullanıyorlar.Kendine moda arama kardeşim.Modanın da içine ettiler, kapitalizme dönüştürdüler,sömürge kuruyorlar.Kendine çağdaşlık arama bu batıdan,sen daha ulu,sen daha yücesin. Dedem Muhammed Fatih Sultan Han bunların yedi dilini onlardan iyi biliyordu. Sende öğren,ancak özenme.Diline,kimliğine sahip çık.İşyerine Türk´çe isim koy. Çocuğuna Türkçe isim koy. Türkçe düşün, Türkçe sev. Umudun ve niyazın Türkçe olsun.Türkçe oku tüm dünyayı. Çünkü artık trük gelecek asrın sahibi, önümüzdeki yüz yılların gücü ve mimarı Turanın kurucusu, mazlumun koruyucusu, dünyanın mührü İslam´ın sancaktarı olacaktır. Türkçe moda olacaktır, ne mutlu Türk´üm diyene? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87