Din Görevlileri Piknikte Buluştu

Din Görevlileri Piknikte Buluştu

İlçe Müftülüğü, İnegöl Din Görevlileri Derneği ve İnegöl Diyanet-Sen İlçe Temsilciliği işbirliğinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kaynaşma pikniği düzenlendi.

Tahtaköprü yolu üzerinde İSKO Tekstil firmasına ait mesire alanında gerçekleştirilen pikniğe Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Müftüsü İzani Turan ve ilçe müftüleri, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, emekli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabit Demirtaş, emekli İmam Hatip Lisesi Müdürü Nusret Vardar, emekli din görevlileri, görev başındaki din görevliler ve  Kur´an Kursu öğreticileri aileleriyle birlikte katıldı.

İnegöl Tarihi Mehterinin gösterisi ile başlayan programda protokol üyeleri ve katılımcılar, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

Emekli olan din görevlilerine, hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine ve görev başında hafızlığı tamamlayan din görevlilerine onur belgeleri takdim edildi.

DOLU DOLU BİR HAFTA GEÇECEK

Program sonunda konuşan Bursa Müftüsü İzani Turan,?İnegöl´de ilçe müftüleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı öncesinde ise din gönüllüsü ve görevlisi kardeşlerimizin pikniğine iştirak ettik. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle güzel bir organizasyon oldu. Arkadaşlarımızın memnuniyetlerini gözlerinden okuduk ve bizatihi memnuniyetlerini ifade ettiler. Bizim açımızdan da verimli bir toplantı oldu. 2017-2018 dönemi umre sezonu başlıyor. Bu vesileyle ilçe müftülerimiz toplantıyı bu minvalde gerçekleştirdiler. Yani umreye gidecek kafile başkanlarını, din görevlilerini, irşat görevlilerini, ekip personelini, şoförleri ve hizmetlileri belirlemiş olduk. Kriterlerimiz vardı. Kriterlerimizi uygulayarak hiç hacca gitmeyen arkadaşlarımız çoğunlukta olmak üzere böyle bir tercihte bulunduk. İnşallah hayırlı olur. Bu vesileyle hem din gönüllüsü kardeşlerimizin haftasını tebrik ediyorum. Bu haftanın ilçemize, ülkemize, İslam âlemine ve Müslümanlara hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk´tan niyaz ediyorum. Bu haftayla beraber almış olduğumuz kararlar neticesinde inşallah Bursa´mızın her tarafında yoğun bir dini faaliyet, eğitim faaliyeti, hizmet faaliyeti kararlarını alarak uygulamaya koyacağız. Biz vatandaşımızdan, cemaatimizden ve bütün dostlarımızdan iştiraklerini arz ediyorum. Selam ve muhabbetlerimi arz ediyorum? dedi

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00