www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Din Görevlilerinden ?Umre? Uyarısı

Din Görevlilerinden ?Umre? Uyarısı

İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın, son günlerde hac ve umre seferleri ile alakalı yaşanan dolandırıcılıklarla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aydın, bu ve benzeri konularda sıkıntı yaşamamak için cami imamlarından bilgi alınabilec

İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın,son günlerde hac ve umre seferleri ile alakalı yaşanan dolandırıcılıklarla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

İŞİNİ DÜZGÜN YAPANLARA SAYGI DUYUYORUZ

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın, ?Hac ve umre başlı başına bir ibadettir. İbadet söz konusu olduğunda da bu işin önünde kanunen bu hizmeti yürüten insanlara sormak gerekir. Hac ve umre işini çok düzgün yapan şirketlerin olduğunu biliyoruzve biz onlara saygı duyuyoruz. Toplumumuzun hac ve umre ibadetlerini yerine getirme de mihmandarlık ediyorlar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak vatandaşımız şunu kesinlikle göz ardı etmemeli. Umre ve hac bir ibadetse, hepimizin mahallesinde en fazla 500 metre yürüdüğümüzde ulaşabilecekleri, din hizmet veren cami imamı ve müezzini var. Bu köylerimizde de böyle. Her köyümüzde danışabilecekleri bir imamımız var. Bu ibadete niyet eden kardeşlerimiz öncelikle gidip, mahallesinin imamında, müezzininden bilgi almalı. Onların mihmandarlığında bu işi yapmalı. Şirketle hac ve umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımız da yine mahallesindeki imam ve müezzine danışmalı.?

 

İMAMI KONUŞMAKTANSA İMAMLA KONUŞUN

?TÜRSAB üyesi olmayan şirketleri mutlaka çok ciddi düşünmeliler. TÜRSAB üyesi olan şirketler, TÜRSAB tarafından ciddi bir denetim altındalar. Sıkıntılı bir şirket iseler TÜRSAB tarafından üyelikleri iptal ediliyor. TÜRSAB üyesi olmayan şirketlerle bu yola çıkacak arkadaşlarımız, mağdur olmayı peşinen kabul etmişlerdir. Mağdur olduklarında karşılarında herhangi bir muhatap bulamazlar. Mahkemelere müracaat ettiklerinde de, sürecin ne kadar uzun sürdüğü herkesin malumudur. Yine mahallesinde imamına ve müezzinine gerekli danışmayı yapan kardeşlerimiz, isterlerse İl ve İlçe Müftülüklerine giderek, gerekli bilgileri alabilirler. Bu işi zaten Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il ve ilçelerde bu hizmeti yürütüyoruz. Bu ibadeti yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyoruz. Mahallemizin, köyümüzün imamını konuşmaktansa, mahallemizin, köyümüzün imamıyla konuşarak birçok hatayı daha başından gidermiş oluruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25