?Din Savaşlarını Tetikler?

?Din Savaşlarını Tetikler?

MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, ?Kudüs ilk kıblemizdir, Miracımızın muazzez hatırasıdır. Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak tanınması din savaşlarını tetikleyecektir? dedi.

MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, ABD ve İsrail´in Kudüs ile ilgili sözde başkent iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

SKANDAL BİR KARAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, ?ABD Başkanı Trump geçtiğimiz gün kendi adına talihsiz ve bir o kadar tehlikeli açıklamalarda bulunarak, İslam âleminin değeri olan Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdıklarını ifade etmişti. ABD Başkanı Trump skandal bir karar imza atmıştır.  Kendisi bu yetkiyi ve hakkı kimden, ne zaman ve nerede almıştır. Kudüs ile ilgili yapılan bu söylemlerin ardından Ortadoğu´da barış asla hâkim olmayacaktır. Kudüs ilk kıblemizdir, Miracımızın muazzez hatırasıdır. Kudüs´ün İsrail´in başkenti olarak tanınması din savaşlarını tetikleyecektir" dedi.

?BAŞKENT ARIYORLARSA WASHİNGTON VE NEW YORK UYGUNDUR?

?Türkiye ile İsrail´in diplomasi ilişkileri en aza indirilmeli? diyerek sözlerini sürdüren Bedir, ?Türk milleti bu kararda ve bu söylemlerden sonuna kadar rahatsızdır.  Bugün Ankara, İstanbul ne ise Suriye, Irak ve Filistin de bizler için aynıdır. Ecdadın emaneti olan topraklara sahip çıkmak bizlerin en temel hakkıdır. ABD eğer İsrail için bir başkent arıyorsa Washington ve New York buna en uygun yerdir. ABD eğer İsrail için toprak arıyorsa Amerika´nın güneyinde bulunan topraklar İsrail için son derece uygundur.  ABD´nin dinimiz ile yaptığı uğraşlar bizler haçlı ittifakını hatırlatıyor. Ancak bizlere haçlı ittifakını hatırlatan zihniyetlere bizler de Selahaddin Eyyubi´yi, Fatih Sultan Mehmet Han´ı ve Atatürk´ü hatırlatmaktan asla geri adım atmayız. Çünkü Kudüs ilk kıblemizdir, Miracımızın muazzez hatırasıdır" şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07